Beata Szymańska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niebo ogniem chwil rozdarteziemia mgłami słów pieszczonalas marzeń żalem rozmytykamień snu ciężko spoczywawnet siada miłość niewinnapłaszcz myśli nosi łatanywspomnień nić spruta z marzeniakrzyk czule duszę ogarniapasmo gór młodych widoczneromantyczny zew cierpenia
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Beata Szymańska @ Aug 19 2003, 06:26 AM) niebo ogniem chwil rozdarteziemia mgłami słów pieszczonalas marzeń żalem rozmytykamień snu ciężko spoczywawnet siada miłość niewinnapłaszcz myśli nosi łatanywspomnień nić spruta z marzeniakrzyk czule duszę ogarniapasmo gór młodych widoczneromantyczny zew cierpenia Fatalny zapis. Właściwie to pogubiłem sie o co chodzi. Może podział na strofy i zmniejszenie słów by pomogło...(?) Sam nie wiem...Adam
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zgadzam się z Adamem co do zapisubrak miejsca na ... zadumęale nie pogubiłam sie...raczej...zanurzyłam się w twoich myślachtak mi bliskichdzięki wielkiesewerynaPS nie wiem czemu mój poprzedni komentarz nie zapisał się
Beata Szymańska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Państwu bardzo za komentarze. Może nie jest dobry dlatego, że uczę się pisać malując obrazy...Pozdrawiam bardzo serdecznie
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 maleńki..zwarty ..piekny wiersz....taki do wchłonięcia...nie przeszkadza mi jego "bryła"....nigdzie się nie śpieszę..czytając wiersze...czas..na zadumę....zawsze mam....między wersami....wiersz to nie notatka prasowa..co ją przelecieć...można..myk...myk...nie użyłabym..słowa fatalny..w odniesieniu do czegokolwiek..co się w tym tekście dzieje....ani do tego..jaką przybrał..postać.....jest ono jedynym zgrzytem.....w tym pokoju..(bez urazy)..w moim naturalnie odczuciu...Beata...jest świetniepozdrawiam
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Beata Szymańska - "Ziew cierpienia"Niebo, ogień, mgła, pieszczoty, marzenia, żal, sen, miłość niewinna, wspomnienia, znowu marzenia, czule, gór, cierpienie.Ich Troje "Zadnych granic" : samotność, granice, mali, czas, spokój, brakuje, w walce sensu brak, głupie waśni, wojny, wspomnienia, marzenia (to po niemiecku). Bajm "Myśli i słowa"kocham cię, myśli złe, róże, magia słów, w oczach blask, wichry, burze, wiara.Droga Beato, to zbrodnia napisać, że to ładny wiersz. Owszem, przyjemny, ale pusty. Zobacz "Sen" Adama Sz. - on odwołuje się do dzieła Miłosza "Zniewolony umysł", a ty do czego? Szablonowe myśli, przelane na "papier". Nędza z biedą. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego publikujesz tu, a nie w dziale "Bez krytyki; refleksje". Kłaniam się.
Rekomendowane odpowiedzi