Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wracaj

Rekomendowane odpowiedzi

@aluna
Aluno! Dziękuję. Piszę bardzo różnie. Raczej szukam. Nie wszystko wszystkim będzie się podobać. To jasne. Nie nadymam się. Zwykle z komentarzy usiłuję się czegoś nauczyć, Ale nie zawsze się da. Ale puki co wszystko to na razie mnie bawi. I to jest najważniejsze.
Pozdrawiam MM.

@teraa
Przeczytałem z uwagą. Co więcej zapoznałem się z innymi Pana komentarzami, a także utworami. W krótkim czasie obdarzył Pan ten portal kilkunastoma uwagami, z których ta jest wręcz entuzjastyczna ;). Pozytywnie odniósł się Pan w zasadzie jedynie do utworu, którego styl jest wręcz tożsamy z Pana stylem, a wzajemne komentarze równie przychylne. Życzę powodzenia we własnej drodze choć jest ona zbyt wąska by oprócz Pana ktoś tam się jeszcze zmieścił. MM.

więc nie zdziwi szanownego użytkownika stwierdzenie z mojej strony: podpisuje się pod tym co napisał adam_bubak. nie byłem na tym forum przez lata i nie wiem jakie panują zwyczaje, ale dobry wiersz docenić potrafię. patrz pan na komentarze pod Krzywakiem, treść nie trafia ale zgrabnie ujmuje ją w słowa. czy u siebie Pan to widzisz?

@teraa
No, w samozachwyt nie popadam ale to nie forum noblistów. Nie boję się powiedzieć, że szukam i szukać dalej. Komentarze mam różne i pod tym wierszem i pod innymi. Nie zamierzam się z Panem kłócić ale Pana ton (zwłaszcza w innych komentarzach) uważam za zbyt pogardliwy. Nikt nie zjadł wszystkich rozumów. Całą sprawę chcę jednak traktować jako zabawę i taką formę proponuję przyjąć. Więcej luzu :). Ludzie piszą swoje przemyślenia tak jak potrafią. Nadmierne krytykanctwo często jest wyrazem zgorzknienia. Myślę, że to tyle. MM.

z całym szacunkiem, ale uważam że jako człowiek umiejący czytać i posiadający jakąś tam estetykę słowa potrafię odróżnić coś pisane luźną formą (jak u Krzywaka) czy nawet udanie napisaną bajkową fraszkę i je docenić. jestem może i lekko mówiąc: wredny, ale mówię jak myślę i nie staram się lizać dup, jak co poniektórzy i niestety tak właśnie to wygląda.

ja rozumiem, że to forum to też zabawa słowem dla ludzi, wyrzucanie swoich szufladowych przemyśleń, ale to absolutnie nie powód, żeby cukierkowo lizać po piętach autora powyższego zakalca.

"pestka człowieka" - tyle w tym temacie. nie wierzę, że po latach autor nie stuknie się za to nieprzemyślane porównanie w czoło.

@teraa

Nikt nie prosi o lizanie. Ale jeżeli "merytoryczne" uwagi pojawiają się dopiero za trzecim podejściem to chęć wyładowania własnych frustracji jest domniemana. Czy się nie stuknę?? To nie jest wykluczone. Pisze różne rzeczy i zawsze analizuję reakcje. Tu umieściłem zdaje mi się mocno skondensowane treści i emocje. Starałem się tez użyć nowych określeń. Może i wyszło nieczytelnie albo nietrafnie. Tego typu uwagi mogę przyjąć. MM.
PS "pestka człowieka" jest raczej metaforą niż porównaniem.