vacker_flickan Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 na każdym kroku musisz udowodnić że bóg dał ci talent a gdy boga nie ma to jeszcze gorzej na początku jest jakiś prywatny fetysz wokół niego krążysz to może być na przykład miłość do kobiety choć częściej do samego siebie zresztą obiekt ma najmniejsze znaczenie dalej jest strategia nazwij to iskrą bożą mnie się nie chce wierzyć w końcu napisałem to w trzy minuty i czterdzieści pięć sekund nieważne jak to obudujesz w słowa to tylko strategia tak samo dygresja pokrywasz nią niedostatki i powtarzasz sobie jaki to jesteś kurwa mroczny i bohemiczny tyle dygresji chemia powoli zanika milkniesz
bazyl_prost Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 to zwykła strategia życia, nie wiem dlaczego diabła szukasz...
Hannah_K Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 miłość do kobiety choć częściej do samego siebie zresztą". Słuszna uwaga, zazwyczaj do siebie samego/samej.
Jimmy_Jordan Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 dobry ton i dobre momenty i nawet dygresja o dygresjach wpisuje się w strategię, zdrówko, Jimmy
vacker_flickan Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najważniejsze, żeby były momenty. :P
Waldemar Talar Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Witaj - powiem krótko - dobry wiersz . pozd.
M._Krzywak Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Tak sobie czytam ten utwór i nasuwa mi się fragment Schopenhauera - "O pisarstwie i stylu", które doskonale opisuje stan ówczesnego pisarstwa, postaw i mord (już nawet nie gęb)współczesnej literatury. Ale to tylko dygresja, bo mam wrażenie, że ten tekst zbliża taką postać. Zresztą: "choć częściej do samego siebie zresztą". Dobry tekst, jeden taki zastępuję 188 innych, a czy to jest "iskra boża", czy jakieś insze diabelstwo, nie nam to sądzić. Pozdrawiam.
vacker_flickan Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 A ja myślę, że Schopenhauer jest w tej kwestii aktualny i dzisiaj, może z tymi pieniędzmi jest nieco inaczej. ;) Dzięki za dobre słowo.
Rekomendowane odpowiedzi