Espena_Sway Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zrobię rysunek, a może kilka kresek poprowadzę w dobrym kierunku. Ocenisz siłę, zmierzysz natężenie, będzie słodko. Podwieje brzeg mojej sukienki w stylu lat pięćdziesiątych, poczuję się prawie, jak Marilyn w słynnym filmie, tyle, że będę naturalna i gotowa. Wiatr też będzie prawdziwy, od morza. Staną nam w oczach przyszłe szkice, kadry, role do zagrania, konfiguracje i miejsca, w których się odnajdziemy. Wciągną nas głęboko.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Wydaj mi się zbędne "a" w pierwszym wersie, oraz przecinek po "natężenie". Pozdrawiam Krzysiek
Grażyna_Kudła Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Bardzo dobrze mi wchodzi czytanie do "morza". Ostatnia cząstka wydaje się, jakby na siłę. Jako czytelniczka, wolę sama pokombinować, co ten wiatr przyniesie... :) Pozdrawiam :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Bardzo smaczna impresja z ... no własnie sam nie wiem tak do końca ,bo w tym "momencie": Wiatr też będzie prawdziwy, od morza. - jakaś lekka zgaga.Dalej ... mija. pozdr
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Niech się stanie. Pzdr.
andrzej_barycz Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Szukam jakiejś literackiej przyczyny, owej (jak to jeden z czytelników ujął) "bardzo smacznej impresji z...sam nie wiem". Jedynej mogę się doszukać w tytule. Malowanie piaskiem w butelce (to rodzaj sztuki w pewnym sensie kadrujący ulotność), przeniesione na nietrwałość i kapryśność chwili. Piękno, które jedynie "podwiane wiatrem", bywa dostępne dla oczu czujnych wobec czasu. Wciągająca nas głęboko przyszłość, to tej czujności brak.
Espena_Sway Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, przemyślę. pozdrawiam, K.
Espena_Sway Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatnia zwrotka, to pokłosie malarstwa, myślenia szkicowego. ale cieszę się, że w ogóle zatrzymało. pozdrawiam, K.
Espena_Sway Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten moment, to nawiązanie do słynnej sceny z Marilyn, kiedy też był "wiatr", ale "sztuczny" - dmuchawa. pozdrawiam, K.
Espena_Sway Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może kiedyś pozdrawiam, K.
Espena_Sway Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że tekst zatrzymał i skłonił do refleksji. pozdrawiam, K.
Rekomendowane odpowiedzi