Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajna interpretacja, tematycznie zbilżona, bo i faktycznie skręt ma kilka znaczeń:) Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest świetne, reszta dla mnie przedmuchana, czy moze raczej wydmuchana. ten puentujący momet zachowałabym dla wiersza i dała mu się wydobyć na nowo a, jeszcze to zwykłe "jest inna" ocaliłabym z pożogi. nie lubię nadmiaru metafory jakiejś dziwacznie dokręconej. tworzy się wówczas specyficzna wierszowa hybryda, która ani wzrusza, ani zadziwia spręzynami pozdrawiam :) Dobry fragment nie jest zły:) Dzięki - będę myśleć nad dokręconymi metarorami:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cenię każdą interpretację wiersza, tej nie rozumiem, ale dziękuję:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być wieloznacznie, więc ok - dziękuję:) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 pierwsza mysl.. kto rzuca lasy.. ale w lesie przeciez 'mnogosc' brzoz, wiec i tak pozostanie l.mng. /w domysle/. dwuznaczny tytul pasuje to tej krotkiej formy. pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Sylwku, coś w tym jest. Też mi się wydawało, że czegoś brakuje, ale wszelkie próby kończyły się powtórzeniami treści, albo dołożeniem dodatkowej myśli, która robiła teks przyciężki. Dzięki za uwagę i również pozdrawiam:) to napisz: 'jeszcze nikt nie rzucił lasem' albo coś cięższego, tak żeby ziemia zadrżała :))). He, fajne i zaskakujące - podoba mi się, tyle że sens mi się zmienia. Dzięki:) fakt, ale myślę, że w tym miejscu można jeszcze pokombinować. a tak w ogóle, to i tak dobry tekst :) do poczytania :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Chcialem napisać ,że miniatura ,ale tu jest chlernie dużo treści. Ilość słów ograiczona ,ale nie ascetyczna. Taki mały 'duperel" na końcu: zmieniłbym kolejność: kto las rzuca.Może ... dla mnie w każdym razie brzmi lepiej,lepiej zamyka wiersz. pozdr
adam_bubak Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 no nie, bezdyskusyjnie dobry wiersz na zetce, się byłem wzruszyłem
Magdalena_Blu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Mariuszu za uwagi i sugestię, ale staram się unikać inwersji:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tak - dzięki:)
Rekomendowane odpowiedzi