Magdalena_Blu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 przyrodniku mój wiem jest inna kolejna wysupłana brzoza do zaciągania mentolowy wdech konarowa łączność obiecywałeśrzucę tylko kto rzuca las
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Wow. Jak dla mnie arcy-politycznie i niezwykle trafnie w zakończeniu.
egzegeta Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Cóż to za trudny las, prawie jak u T.Karpowicza; każda następna brzoza ciekawsza. Niezły kobieciarz z tego przyrodnika. A jeśli w wierszu las, to mój klimat - lubię oddychać leśnymi wersami:) Pozdrawiam
Marek_Petrykowski Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 bardzo dobry semi-erotyk - przed snem. na liściu kołysze się kropla rosy jak głowa lwicy. Pozdrawiam Autorkę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 zaczyna się dobrze, potem całkiem nieźle się rozpędza, a na końcu... psiucha. jakby zabrakło energii. takie odniosłem wrażenie. pozdrawiam i do poczytania :)
Magdalena_Blu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, brzoza i skręt może się kojarzyć:)
Magdalena_Blu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z przyrodnika niezłe ziółko, ale za to oddycha pełną piersią:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pół-erotyk, właśnie, dobre spostrzeżenie. Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Sylwku, coś w tym jest. Też mi się wydawało, że czegoś brakuje, ale wszelkie próby kończyły się powtórzeniami treści, albo dołożeniem dodatkowej myśli, która robiła teks przyciężki. Dzięki za uwagę i również pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdarza się:) Dzięki za wizytę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Sylwku, coś w tym jest. Też mi się wydawało, że czegoś brakuje, ale wszelkie próby kończyły się powtórzeniami treści, albo dołożeniem dodatkowej myśli, która robiła teks przyciężki. Dzięki za uwagę i również pozdrawiam:) to napisz: 'jeszcze nikt nie rzucił lasem' albo coś cięższego, tak żeby ziemia zadrżała :))).
andrzej_barycz Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Bezwarunkowa miłość i recydywa wybaczania, czyli "krótki film" o uczuciowej katastrofie. To nie tyle "leśne wesy", ile cisza wiatrołomów...
maria_bard Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Magdaleno, Magdaleno... - jak zwykle u Ciebie - skrupulatny minimalizm, dopracowana forma, oszczędna, wymagająca od czytelnika udziału w treści. Jestem za erotyczno-przyrodniczą zdradą bo: "jest inna brzoza" ;-))) ...aczkolwiek "brzoza" ostatnio jest jedynym drzewem w lasach, co smutne.... Pozdrowienia. E.
Stary_Kredens Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 wieloznacznośc - podstawowy atut tego wiersza i na tym bym się zatrzymała Pozdrawiam Kredens
Anna_Myszkin Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Twój przy-rodnik w połączeniu ze skrętem stwarza przyjemne poletko do interpretacji: dla mnie skręciła Ona, a każda kolejna "ona" działa na niego jak dobry skręt. Nawet jeśli odbiegłam "troszkę" od zamysłu, to i tak u mnie masz wielkie "plusisko" za poczucie humoru. Majstrowałabym przy finale, bo warto. Mnie się nasunęła taka puenta:nie uda się gdy nęci cały las Pozdrawiam :)
dzie_wuszka Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest świetne, reszta dla mnie przedmuchana, czy moze raczej wydmuchana. ten puentujący momet zachowałabym dla wiersza i dała mu się wydobyć na nowo a, jeszcze to zwykłe "jest inna" ocaliłabym z pożogi. nie lubię nadmiaru metafory jakiejś dziwacznie dokręconej. tworzy się wówczas specyficzna wierszowa hybryda, która ani wzrusza, ani zadziwia spręzynami pozdrawiam :)
Penelope_Coal Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 To jest częste, narzekanie na system i że "to nie ja, to oni". Wszystko to u Ciebie widzę, a także ujawniony fałsz tych stwierdzeń. Pozdrawiam, Penelope
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Sylwku, coś w tym jest. Też mi się wydawało, że czegoś brakuje, ale wszelkie próby kończyły się powtórzeniami treści, albo dołożeniem dodatkowej myśli, która robiła teks przyciężki. Dzięki za uwagę i również pozdrawiam:) to napisz: 'jeszcze nikt nie rzucił lasem' albo coś cięższego, tak żeby ziemia zadrżała :))). He, fajne i zaskakujące - podoba mi się, tyle że sens mi się zmienia. Dzięki:)
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic dodać, nic ująć:) Dobrze oddane.
Magdalena_Blu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być erotycznie i antynikotynowo, czyli dobrze odczytane:) Miło - dzięki:) Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi