Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden człowiek "serwuje" na orgu od czasu do czasu dobre miniatury (nie wszystkie).
Trzy wersy bardzo smakowite.Pomyślałbym co zrobić ,żeby uniknąć czegoś takiego:
bez ciebie

ja bez sternika

To nieszczęsne "bez" w ilości niepotrzebnej, jak na miniaturkę.
Oczywiście "bez"sensu się czepiam:)
pozdr

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wcale nie bez sensu, Mariuszu, bo jak tylko klepnęłam, natychmiast pożałowałam "beza" w tytule. (Gdzie indziej nazywa się "między nami".)
Wiem, że zdarza mi się popełnić bubla, ale się nie poddaję ;)
Pozdrawiam :)
Opublikowano

Sylwestrze, miałam nadzieję, że da się ją czytać właśnie tak... i jeszcze odwrotnie, bez gubienia sensu po (krótkiej, co prawda), drodze ;)
Pozdrawiam :)
no tak, rzeczywiście da się odwrotnie też, chociaż zachłyśnięcie po oderwaniu silniej sugeruje tę pierwszą wersję :).
Opublikowano

Mam jedynie zapis doznań smakowych, więc nawet gdybym chciała zmienić "przepis", nie dysponuję żadnym konkretem od rozczarowanego "konsumenta". (Swoją drogą, u większości ludzi kubki smakowe działają na odwrotnej zasadzie.)
Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, aktywne słuchanie to podstawa mądrości, przynajmniej według Azjatów. W Europie, czy Stanach mniej się je ceni. Pozdrawiam. 
    • A tak poza tym, zdaje się uczeń odkrył przyczynę mądrości swojego mistrza :)
    • Aparaty dla gorzej słyszących to sprawa ostatnich lat, wiec natura musiała coś robić, żeby ludzie z wiekiem nie głuchli. Dzięki za wpadnięcie.
    • ~~ Przysiadłam dziś na belce zadowolona wielce - że nogi spoczną nieco.   Tymczasem mrówek mrowie w sobie znanym sposobie znalazło się pod kiecą.   To było poza domem, a ja ze swoim sromem nie wiem, jak je wypędzić.   Tymczasem całe ciało od ukąszeń gorzało - strasznie zaczęło swędzić.   Na środku tej ulicy nie zdejmę przecież kiecy by je pogonić z siebie....   Zaszłam więc do sąsiada nie po to, by pogadać - lecz zrobić to, co trzeba.   Sąsiad "miał na mnie oko" - otworzył drzwi szeroko, by mi przychylić nieba.   Oj działo się tam, działo, gdy sąsiad swoją "pałą" ganiał po moim ciele.   Mrówek banda uciekła a ja pójdę do piekła - za co? Nie powiem wiele ... ~~ poniżej ten tekst w muzycznej oprawie - można go czytać słuchając, po kliknięciu w "więcej" pod spodem YouTube  

...
    • @Alicja_Wysocka cudny wierszyk z inżynierskim sztychem ;) Przypomniał mi się fragment wiersza Zbigniewa H.:   lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia   Może właśnie śrubki i zawiaski odwrotnie, by teraz poprzeszczepiać na te... z ciała? :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...