wanesa_ciska Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Czuję pustkę slowa niewiele znaczą szukam myśli na początek zdania Może już dziś cud się zdarzy
Roklin Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Pojmuję ten tekścik jako wyraz twórczej niemocy. Cuda zdarzają się zwykle wtedy, gdy się ich nie spodziewamy. Pisanie wierszy, wena, to niestety ciężka praca, nie żadne cuda :) Czasem poprawianie bez końca męczy :) Wersyfikacja: Czuję pustkę Słowa niewiele znaczą Szukam myśli która będzie początkiem Może jeszcze dziś :)
zbyszko Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Osobiście takich niedomówień subiektywnie nie lubię mam uczucie jakbym czytał książkę, z której ktoś wydarł zakończenie oddajesz stan, któremu można domalować wiele rozwinięć jak choćby śmierć lub odejście bliskiej osoby, utratę wiary zestawienie naszego mrówczego zabiegania, życia chwilą z momentem gdy już żadnych chwil nie będzie, gdy nie będą się liczyły te wszystkie wille, samochody, opalenizna z Majorki czytam nastrój ale z poczuciem niedosytu pozdrawiam
wanesa_ciska Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Masz rację dziś cud się nie zdarzył , więc może innym razem ...twoja propozycja bardziej słuszna wydaje mi się ,,dzięki
wanesa_ciska Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Może nie jest to czekanie na cud ale stan zawieszenie , z tym się zgadzam ...dzięki
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 odniosłem, niestety, podobne wrażenie jak Panowie Koledzy powyżej, a kierunek wskazany przez Roklina wydaje mi się słuszny. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
wanesa_ciska Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 moje szukanie myśli na początek zdania ,miało się zdarzyć no cóz jeszcze nie wieczór....powiadają ,dzięki za czytanie..
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Waneso, z pisaniem jest trochę tak jak z gotowaniem. Niektórzy mają to w krwi, ale i tak przynajmniej podstawy muszą znać. Nie da się wszystkich produktów ułożyć na stole, pstryknąć palcami, żeby powstała smaczna potrawa. Trzeba wiedzieć kiedy i jak kroić, mieszać, podgrzewać, studzić, przelewać, przecedzać, doprawiać, smakować itp. Póki co, masz chęć, pewnie ogromną na pisanie. Jeśli mogłabym Ci coś doradzić, to doradzę czytanie poezji i komentarzy. Z niektórych komentarzy można się na prawdę wiele nauczyć. Życzę Ci zdolnego pióra i powodzenia :)
Roklin Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Zapomniałem wspomnieć o jednym istotnym szczególe - brak zakończenia, ta myśl jest bardzo niejasna. Dobrze by było, gdybyś po napisaniu wiersza trochę odczekała, żeby go ocenić na chłodno, poprawić, jeśli trzeba (zwykle tak jest) i dopiero wrzucić. Tak jak Alicja - doradzam czytanie komentarzy, wiele osób tutaj potrafi wskazać słabe punkty wiersza i pokazać, w którym kierunku powinien on iść. Jest jeszcze warsztat. Życzę powodzenia :)
wanesa_ciska Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Jesteś widzę wprawną kucharką , że tak łopatologicznie od durszlaka po makaron mi wyłożylas kawę na ławę ..\ I dzięki ,,,
wanesa_ciska Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Jest jeszcze warsztat. Życzę powodzenia :) jest tak dokładnie , dzięki raz jeszcze .
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Wan, to na pewno Ty? A co się stało z Twoimi wierszami, znikły same??? Przede wszystkim, witam (jeśli, to Ty), a jeśli nie, to też witam :)))
wanesa_ciska Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Oj Grażynko jakoś znikły ja się okdkopałam albo okopałam czy cóś......pozdrawiam
Jolanta_S. Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waneso :) Roklin bardzo zgrabnie skleił - po przeczytaniu podobnie chciałam zaproponować. Dobrze, że czytam większość komentarzy. serdecznie pozdrawiam i buziole od jole przesyłam
wanesa_ciska Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 @stanisław_prawecki hm nie spodziewałam się ,,,dawno te słowa napisałam,,,ale wracając ,,,ZGADZAM się...dzięki
Iru_De Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Czuję pustkę słowa niewiele znaczą szukam myśli zdania na początek Może już dziś cud się..........żeby zmienić ten potok sylab "już dziś cud się" zdarzy może zapisać to tak:Może cud już dzisiaj się zdarzy[b/]
Rekomendowane odpowiedzi