Ewa_Krzywka Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 na miłosnej kładce dziad i baba stoi ją łamie w łopatce jego wszystko boli ona trochę stara on od zawsze taki dobrana z nich para chociaż inne znaki trzeszczą z wiatrem kości mostek się ugina przez ciężar miłości i butelkę wina zaplecione dłonie serca szybko biją w oczach ogień płonie uczuć swych nie kryją siwe dwa gołębie na błękitnym niebie na lepsze krążenie zażywają siebie Copyright by Ewa Krzywka
andrzej_barycz Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ciocia Klocia song ;) Kolejny przykład zidiocenia działu Z...
M._Krzywak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 To, że infantylne, to pal licho. Sam czasem sobie dzieweczkę co idzie do laseczka nucę. Ale to coś składa się z klisz, nie widzę nic nowego, typowy klocek bylejakości serwowany tutaj jako poezji. W dodatku siląc się na rytm i rym, wlepia się kupy typu: "trochę stary" (co to jest?), " w oczach ogień płonie" to jest tak oklepane, że ja bym się pod tym nie podpisywał. Rymy to katastrofa: "niebie/siebie", "biją/kryją", - zresztą wszystkie są pospolite i badziewne. No i miało być oj dana oj dana, a jest mizeria. Pani zarzyna to forum tą grafomanią.
WiJa Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest to utwór, który jest tym, czym jest i czego tu więcej od satyry (i to gorzkiej satyry) chcieć, czego się doszukiwać. Acz jedni mogą i będą się doszukiwać drugiego, a drudzy i dziesiątego dna. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 by napisać taki wiersz trzeba być dobrym obserwatorem otaczającej rzeczywistości i mieć w sobie niespożyte pokłady humoru pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 o dziadzie i babie pisał Kraszewski jak to chcieli uciec od śmierci a śmierć kominem weszła, forma podobna , ujęcie inne , bardziej optymistyczne Pozdrawiam kredens
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Po przeczytaniu pomyślałem : "Zjedzą Cię, Ewo". I niewiele się pomyliłem, ale, poza tym, swoje myślę. Pozdrawiam.
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło, że wpadłeś - pozdrowienia od IDIOTKI ;)
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowny Panie - to nie ten adres - ja nie jestem psychologiem :-(
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tę uwagę. Trafia w sedno wiersza. Pozdrawiam :)
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zostałam rozszyfrowana )) Dzięki i serdecznie pozdrawiam.
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam :)
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .......w wielu wypadkach dorosłość poetycka bywa bardziej żałosna i szkodliwa
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polecam dobry papier toaletowy )))
Ewa_Krzywka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dyplomatycznie :-) Dzięki za wizytę i pozdrawiam
Piotr_Płoszaj Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ewo - oj... nie... Próbuj przekonać inaczej... ale nie tak...
Jolanta_S. Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polecam dobry papier toaletowy ))) przesada z tym dobrym papierem - oczywiście, myślę, że potrzebne są mocne rymy jeśli już ma się rymować, te są słabe. do miłego :)
Ewa_Krzywka Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polecam dobry papier toaletowy ))) przesada z tym dobrym papierem - oczywiście, myślę, że potrzebne są mocne rymy jeśli już ma się rymować, te są słabe. do miłego :) "mocny rym" - w teorii literatury nie ma takiego wyznacznika rymu :)
M._Krzywak Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowny Panie - to nie ten adres - ja nie jestem psychologiem :-( Ten, ten. Tak oklepane rymy to Antoś z grupy "smerfów" sadzi jak podje sobie budyniu. A swoją drogą, poetką też pani nie jest.
Rekomendowane odpowiedzi