Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To druga strona medalu bycia babcią. Zbyszku, co racja, to racja. Pozdrawiam serdecznie :)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wydaje mi się, że babcie, a raczej ich "usługi" są nadal w cenie. Zaobserwowałam tu i ówdzie, że dziergają, cerują, gotują, nawet dzieciom zapasy na zimę robią.. plus odchowywanie wnuków, bo rodzice zagonieni. Grażyno, ciągle gdzieś jest.. "babcia do wynajęcia".. i z tytułem zgadzam się, treść natomiast, jest dla mnie nieco przewrotna, ale i.. zabawna. Pozdrawiam.
Grażyna_Kudła Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, że przewrotnie, Nato. Zanim usiądę i zacznę płakać, że się nie doczekam, a znam takie śliczne wzorki, ażurki, przeplatańce, warkocze. A ile włóczek w szafie czeka, biedne, chyba się przydadzą :) Serdeczności, Nato :)
Ewa_Kos Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ale bacie sprawdzają się w innych dziedzinach.Temat wiersza do szerokiej dyskusji:) Moim skromnym zdanie dobrze napisane "dziełko":) Pozdrawiam serdecznie:) E.K.
Marek_Dziekan Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Babcie i dzisiaj bywają pożyteczne, chociaż może inaczej. Jak młodzi rodzice chcą wyskoczyć na imprezę i podrzucą latorość babci to wówczas babcia urasta do nieocenionej instytucji. Wiersz przywołuje uśmiech nie tylko na babcinym obliczu.
Roklin Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Do dziś pamiętam mój granatowy, babciny sweterek... miałem bodaj 6 latek. Babcie to zdecydowanie najbardziej kochające i to z serca, nie z przymusu osoby, mówię to jako człowiek który jako mały chłopiec mieszkał z dziadkami. Ktoś, kto zawsze ma czas, zawsze znajdzie dobre słowo, zawsze się tobą zajmie... taka babcia to skarb! A najsmutniejsze, że gdy ich braknie, to nie zastąpi ich nikt. Świetny, ciepły, barwny, wzruszający tekst.Zabieram. Pozdrawiam ciepło :) P. S. Swoją drogą, czemu tak mało utworów poświęconych jest dziadkom?
Rekomendowane odpowiedzi