Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ulotne chwile
jak motyle
ładne i brzydkie
prawda czy nie?
śmierć to nie gra
ziemia łka z powodu jednych i drugich
mesjasz przychodzi szansą nagrodzi
rozumnie się radujmy
bez boleści i śmierci
wojennych tomy powieści nie proszone
o jeden most za daleko
piknik pod wiszącą skałą
wigilia...

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Krzysiu którego znam jest w raju u mojej sąsiadki,

Szanowny Panie "bazyl prost", ja rozumiem, że A. jest cudowną i wspaniałą kobietą (o czym chyba ja mogę zaświadczyć najlepiej), ale być może lepiej by było, aby Pan w końcu znalazł sobie inny obiekt do adorowania, bo ostatnia Pańska twórczość i wypowiedzi, wyrażane m.in. na tym portalu, powodują, że robi się już trochę niezręcznie i niesmacznie.

nie kłamie gdy jest niezręcznie i niesmacznie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @obywatel   Dziękuję!  Wilki to zwierzęta, które mnie fascynują. I od wieków również ludzi.  Mają trudniej, bo człowiek zabiera im ich naturalne tereny - i rodziny muszą się przemieszczać. Na moich terenach - północ - myśliwi nie szanowali prawa odnośnie wilków.  Wilk, nawet od małego nie daje się oswoić, (chociaż człowiek myśli, że oswoił) , w pewnym momencie naturalny instynkt sie budzi.  To wolne stworzenia! 
    • @Alicja_Wysocka nie ma za co te porównanie z bulimią mnie uderzyło, zaciekawiło
    • @Migrena klaustrofobiczna ta miłość gwałtowna i totalna. Czasem dostaje się miłość co rujnuje- ludzie palą za sobą mosty, a gdy się kończy, nie ma już nic- i nie ma już powrotu.   "Powrót do domu" (A. Asnyk ostatnia strofa)   Łza mu z suchego nie pociekła oka, Ani też jękiem nie drżała pierś pusta; Modlitwy nawet nie szeptały usta: Bo wszystko boleść stłumiła głęboka, Rzucając sercu, co padło zranione, Nieprzytomności i szału zasłonę.    
    • @Annna2Ach, czasem rozpiera mnie energia, jak ostatnio - a po niej 'siadam'  i wtedy jest anoreksja - tak mi się umyśliło. Od jednej do drugiej cieniutka granica, jak między miłością i nienawiścią, bywa przecież.  Dziękuję Ci Anno za odbiór, bo już myślałam, że tylko ja wiem o czym piszę, pozdrawiam :)
    • @Alicja_Wysocka uderzyła mnie ta "bulimia tekstowa", gwałtowne łapczywe słowa- ich ogrom, a potem cisza. nie wiem czy nazwałabym to bulimią( ciekawa metafora), może to wena? kapryśna, czasem jest czasem nie ma. Czy anoreksja? nie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...