bazyl_prost Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 to co proste nie moze być prostsze bliskość nie może być bliższa granice przesady jasne aurea mediocritas cegiełka mocy kwitnie kwiat rozdaje woń bez przesady feromony zwabią nie śpiesz się do wielkiego zaćmienia miłością miłość trzeba dawkować nie jedno ma imie nie pozwól sie jej zatruć "uważaj na wilki, man" nie mieszaj mleka z tęsknotą żelazny medal niekonieczny
A.StronoMka Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywista oczywistość, słuszna słuszność. każde poznanie powinno przebiegać powoli, wtedy może okazać się pełne. Pozdrawiam, Bazyl :)
Waldemar Talar Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Witaj - zgadzam się z wierszem Bazylu - miłość trzeba umieć dawkować a nie zachłystywać się nią - może zaszkodzić ... Fajny i ciekawy wiersz. pozd.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Pogodno. Górniczo-hutnicza Orkiestra Dęta. "....you know the opases uważaj na wilki man...." Pozdrawiam Krzysiek
bazyl_prost Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 tak, fajnie że znasz, opa- dziadek po śląsku- says
Nata_Kruk Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 (...) "bez przesady feromony zwabią nie śpiesz się do wielkiego zaćmienia miłością miłość trzeba dawkować nie jedno ma imie nie pozwól sie jej zatruć uważaj na wilki, man ".... to dla mnie, przepraszam, że tak wybiórczo. Hej.
Dana_Podlewska Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Bardzo to mądre i oczywiste, ale jeśli chodzi o mnie to jeżeli miałabym coś przedawkować to wybrałabym Miłość. :) Taka głupia, babska natura ;) Jednakże - fajnie wyrażona myśl :)
Dorota_Ocińska Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 ,,nie pozwól sie jej zatruć" - literówka w się. Ciekawie, trochę zagmatwane rozważania, ale ogólnie podoba mi się. Prosto i bez przesady - to dobra dewiza. Pozdrawiam.
Kajetan_Kass Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Czyli miłość wcale nie jest tym, czym chcieliby ją widzieć zakochani (i poeci)... Tzn nie jest niczym więcej niż tym, czym jest (jak pokazuje wiersz) w rzeczywistości. Nie jest niczym ponadrzeczywistym. Bez przesady :) Tyle że to kolejne wyobrażenie poety na temat miłości. Prawda, że mało poetyczne, odczarowujące, ale zawsze. W tym sensie jest to poetyzowanie, a więc do pewnego stopnia "przesadzanie" :) Nie krytykuję, że to źle, mam jednak wrażenie, że wracamy do początku. I może to dobrze... Fajnie, że wiersz jest tak bogaty w treść i obrazy, a przy tym w ogóle nieprzegadany. Gratuluję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi