kot blue Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Budda nie jest bogiem z uśmiechem na ustach z węzełkiem na kiju stoi na moim biurku gotów do podróży która go czeka po mojej śmierci przydeptując bezwartościowe papiery wie że oświecenie nie istnieje więc uśmiecha się dobrotliwie patrząc na ptaki i owady one są bliżej Boga
bazyl_prost Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 mi sie nie podoba, buddy się nie da zdetronizować, święty tobołek
kot blue Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzeba by trochę poczytać o buddyzmie bazylu, pono budda porzucił tron :))
Anna_Myszkin Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Przycisk do papieru, ale nietrywialny - u mnie skarabeusz tylko ;) Przypadł mi Twój wiersz do gustu. Tak, one się nie miotają i wiedzą, jak żyć, a niektórym z nas nawet skrzydła by nie pomogły w skróceniu drogi do szczęścia/Boga. Pozdrawiam :)
kot blue Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Anno - niektórym nigdy nie wyrosną skrzydła, nawet jeśli bardzo się o to starają :) Pozdrawiam.
kot blue Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mam taką nadzieję, szaraku, że jeszcze nie czas na podróż :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Druga rozładowała powagę, fajne. Hej Kocie Blue... :)
bazyl_prost Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzeba by trochę poczytać o buddyzmie bazylu, pono budda porzucił tron :)) tron był dla niego zbyt okrutny, co nie znaczy że nie miał symestazy-bezbolesnej władzy
Bajadera Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 całkiem niezłe.. pozdr/
kot blue Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I dobrze :))
kot blue Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzeba by trochę poczytać o buddyzmie bazylu, pono budda porzucił tron :)) tron był dla niego zbyt okrutny, co nie znaczy że nie miał symestazy-bezbolesnej władzy A asceza ? Okazało się, że nie tedy droga... Oświecenie jest nieosiągalne, i dla człowieka nie istnieje...
kot blue Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ok :))) miau
bazyl_prost Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 ja wierzę że moge rozumiec tyle ile mi moje rozumienie pozwala, życie to nie katorga pod okiem silniejszego
kot blue Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak - a ja nic nie rozumiem, i muszę jakoś z tym żyć :))
Rekomendowane odpowiedzi