Anna_Para Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 i przylazła, jędza, młodsza siostra zimy, spisze listopadem ostatni pamiętnik. z siana się sypnęły wrześne wytrzęsiny. wrzosy usypują fiolet. beznamiętne wątłe babie lato kłączy liche liany między tym, co spadło, a tym, co dojrzewa. owoc dzikiej róży ozdobił burzany, wilcze echo prycha linijki pożegnań. nawłoć się rozległa w pobocza bez granic, jak tęsknica z żółcią, chwast wolnych przestrzeni. kroplomierzem sekund bierze sobie za nic, czego nie umiemy cofnąć ni odmienić. zaraz się zagmatwa w rozłogach jeżyny paskudnica brązów, matka skisłej ochry. zaciśnie na szyi ostrą pępowinę. dała - więc zabiera platany i wiązy. 23.09.2012.
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Aniu, przecudnie! I jak tu nie kochać poetów... Zasnę z nim :)
NOWA Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Tak jak już pisałam u Jacka, mimo tylu wierszy o jesieni, każdy inny, i inne spojrzenie na tę dla mnie osobiście też paskudną jędzę. Pozdrawiam:)
efemeryda2 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 rabanu tyle kolorów tyle zaniemówiłem na jedną chwilę i rozdziawiając szeroko gębę w zachwycie rzekłem twym fanem będę pięknie mnie zauroczył pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Alicjo, a jednak... Dzięki piękne za ciepłe słowo. Buziaki, Para:)
Anna_Para Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Nowiutko, jesień to pora budząca ambiwalentne uczucia. We mnie - zawsze rodzi refleksje o przemijaniu. Dzięki za czytanie i kompatybilność. Para:)
Anna_Para Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Efemerydku, bądź, jeśli łaska. na kartofliskach dym. już po lecie. jeszcze się jakaś tęsknica trzaska. spalone liście piszą w kajecie popiół na głowy, szarą namiastkę. Serdeczności, wdzięczna za bywanie, Para:)
teresa943 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 późnojesienna zaduma nad nieuchronnością przemijania tak przepięknie namalowana Twoim leciutkim piórem! zauroczona ruszam w plener :) serdecznie pozdrawiam, Aniu :) Krysia
Rihtik Stempelek Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z przekąsem Anno jesień krytykujesz ma tyle barwy nawet wiersz twój od niej w istocie przecie jednak ją miłujesz tyle uwagi poświęcasz jej śpiewnej :)
Oxyvia Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Piękny wiersz. Uwielbiam ten nurt, który co poniektórzy nazywają "Leśmianowskim": rymy, melodia, nastrój, przyroda, ciekawe neologizmy na osnowie polskich cząstek wyrazowych... A jesień odczuwam podobnie.
aluna Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu już tytuł krzyczy na ta jędzę -super! Ale dałaś jej do słuchu , aż się przeraziłam -ha! Pięknie i pięknie ! Serdeczności! Hania
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Krysiu Tereso, życzę miłego "plenerowania". Serdecznie dziękuję za "zauroczenie". Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Stempelku, dziękuję za poetycki komentarz. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Oxyvio, dziękuję, pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Alunko, cieszę się niezmiernie, że aż tak! Cieplutko, Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Jesiennica - jędza, ależ ją "odziałaś" Anno, dołożyłaś porządnie jesieni, ale całość ubrana w ciekawe metaofry, druga szczególna - bo to także jesiennienie nas samych, niekoniecznie wiekowo, ale życiowo, czasami bzdurnie... niech pisze jesiennica pamiętniki listopadem i niech się (one) wiosną zazielenią . Bardzo ładnie. Pozdrawiam... :)
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Nato, bardzo mi miło. KłAniam się wdzięcznie, Para:)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Cudne, jesienne metafory i nastroje, I jak tu nie kochać jesieni, kiedy wyzwala tyle uczuć i słów... Pięknie oddane Aniu Pozdrawiam Lilka
lena2_ Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 rewelacja...skąd Ty bierzesz takie metafory??? z ukłonem
Anna_Para Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Lilko, dzięki za komentarz. No właśnie wiersz jest o tym, że nie lubię jesieni!!! Ech, Ty przewrotna! Cieplutko, bo z termoforkiem, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi