WiJa Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 wszystko jest drogie a najdroższa jest niewiedza kto więc ma wiedzę ten ma władzę chociaż niekoniecznie na pokaz na imponowanie ale z czasem gdy atmosfera unormuje się - dlaczego nie - nie ma jak wysforowanie się na zaszczyty na szacunek na kasę jakiej nikt nie ma ale zawsze można mieć większą
Alina_Służewska Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 zastanawiający wiersz - taki wyważany rzeczywistości dotyk :) serdecznie pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Jak czytam , a czytam po raz któryś , to widzę , podobne przemyślenia , do moich , ale prosze to potraktować za odbiór subiektyny! Wiersz , daje do myślenia, i dobrze ,tak ma być! Pozdrawiam! Ja
andrzej_barycz Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Clou władzy ? Raczej rozważania w stylu jedna baba drugiej babie, w kolejce po marchewkę...
WiJa Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja głupi, a ja naiwny, powiedziałem jak baba do baby, a nie jak (co najmniej) politolog do politologa, czy jakiś inny jeszcze ważniejszy znawca (tematu i poezji). Widocznie mam dość wypowiadających się (głównie w telewizji) mądrych głów. A władza jaka jest, każdy to odczuwa na własnej skórze. Ale przynajmniej już wiem, że władza powinna być taka, jak dobry sędzia piłkarki, bo najlepszy jest wtedy, kiedy go nie widać, czyli kiedy nie jest najważniejszy na boisku (które w tym wypadku jest Polską). Pozdrawiam
Gość Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Widzę osobę którą coś gryzie i pisze durne komentarze. Tekst jest ciekawy i daje do myślenia. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że wiedza prowadzi do władzy a to dlatego, że wystarczy spojrzeć wstecz deko i taka Beger, Lepper,Wałęs i im podobni raczej intelektem nie błyszczeli. Poz.
Jan_Wodnik Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Wiedza jest czymś cennym i należy ją zgłębiać bo pomaga w zdobywaniu władzy ( jeśli już się chce ją zdobyć). Tak to rozumiem. Przesłanie jak najbardziej ok.
WiJa Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedział (co najmniej) kiepski krytyk, pewnie nawet pokroju Kiepskiego. Pozdrawiam
Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedział (co najmniej) kiepski krytyk, pewnie nawet pokroju Kiepskiego. Pozdrawiam nie nadymaj się bo pękniesz
WiJa Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedział (co najmniej) kiepski krytyk, pewnie nawet pokroju Kiepskiego. Pozdrawiam nie nadymaj się bo pękniesz Ale to chyba Ciebie nie powinno boleć. Pozdrawiam
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Ciekawa gra prostymi pojęciami, a nawet schematami.
WiJa Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety czy na szczęście, nie mogę zaprzeczyć. W każdym razie tak niewiele do szczęścia potrzeba. Dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi