Magdalena_Blu Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 sobota nie pachnie jak wtedy przychodzi powiedzieć bądź dzielny i śmiej się kiedyś mieliśmy czarne płyty uciekały z nas równiny a wnikały wschody jakby od nich zależała cała roślinność potem wystające listki z rękawa muskały wnętrze dłoni i szukaliśmy graala na koncertach pod stadionem obok klatki każdy swojego bo stoły przecież nie muszą być okrągłe
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Uwiódł mnie Twój wiersz, Magdaleno, zwłaszcza scenariuszem z przeszłości i jej "czarnymi krążkami", trzecią strofą i niesamowicie pojemną puentą. Dokonuję zaboru i pozdrawiam :)
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zabieraj wszystko:) Czarne krążki mają własną magię, reaguję na nie odruchem bezwarunkowym, po prostu wzbudzają pewnego rodzaju nostalgię i już. Pozdrawiam również:)
maria_bard Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Jak zwykle - szyfr:-) Tym razem romantyzm włączony w teraźniejszość. Pod ściśniętą formą jest schowana fabuła. Szukanie wygranej w powszedniości. Nie dla każdego oczywistej. Są wybrani. Ci mają specjalne karty w rękawie, ale te nie zawsze są wygrane. Nawet piki:-) Staram się jak mogę, ale nie o to chodzi. Bawi mnie rozmaitość interpretacji za Okrągłym Stołem. Bardzo piękny wiersz. Czytałam kilka razy. Pozdrowienia. Elka.
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szyfr jak nic - moje drugie imię to Enigma:) Elu - dziękuję, czasami mam obawę, że czytelnik zrezygnuje z odszyfrowywania - ale trudno - powiedzenie wprost już nie jest tak ciekawe:) Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 "Rycerze", więc szukam trochę "waleczności" i znajduję, pomiędzy tym, co zapisałaś. Pierwsza baaardzo pojemna, choć to tylko trzy wersy... dalej rozwinięcie, a raczej to, co kiedyś i wtedy było tak, jak miało być zawsze.. do momentu, kiedy szukanie graala rozbiło się na dwa tory... a stół, jasne, nie musi być okrągły.. (ba, może go w ogóle nie być.. ;) Jest dobrze dla mnie. Malutkie ale, wolałabym.. śmiej się oraz bez "i" przed.. szukaliśmy graala. Pozdrawiam... :)
Magdalena_Blu Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie czemu nie, likwiduję inwersję, a co do "i" - niby wiem, że powinno się takiego czegoś unikać, ale nie chcę zaburzyć płynności, czuję że akurat tutaj pasuje. Dzięki za uwagi i wniknięcie w wiersz:) Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Wiersz z tych fajniejszych, na temat którego tutejsza publika w większości nie ma nic do powiedzenia. Nie pasuje mi w nim takie swoiste "rozmemłanie" (mam nadzieję że autorka zrozumie o co mi cho-). Widzę go tak: "rycerze w sobotę nie pachną przychodzą powiedzieć bądź dzielny śmiej się kiedyś czarne krążki uciekały równiny wchodziły świty od nich zależała roślinność wystające listki z rękawa szukaliśmy graala na schodach pod sklepem w parku każdy swojego"
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autorka rozumie o co cho- i lubi kiedy ktoś sobie wariuje z jej wersami - na zdrowie:) Niemniej "rozmemłanie" jest kolejnym krokiem w poszukiwaniach. Tym razem, ma być swobodne w czytaniu, stąd taki układ, ale przeczytałam z zainteresowaniem Twoją wersję:) Pozdrawiam.
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 być chociaż giermkiem ;-)
Magdalena_Blu Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo proszę, giermek wskazany:)
Rekomendowane odpowiedzi