ewa*_ Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zaplątany w powój, w cienkich kłosach trawy wiatr snuje melodię letniego spełnienia, w ulewie kolorów, pośród pól złotawych lipiec swój epilog sączy w światłocieniach. Milczeniem już dzwonią opuszczone gniazda, mgła nad ranem wiesza delikatną chustę, tajemnicze iskry w spadających gwiazdach, śpiewy nocnych cykad, nie dających usnąć. O czym szumią łąki w sukienkach kwiecistych, stawy w nenufarów kręgach złotorzęsych? O gorących słowach, rozedrganych w listach, spełnionej miłości w kilku strofach wierszy... 31.07.2012 r.
ewa*_ Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Znikam na tygodniowy urlop, serdecznie pozdrawiam Wszystkich i do popisania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 do popisania i do poczytania :))) udanego urlopu. pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ładny, liryczny opis lata z marzeniami o miłości.
teresa943 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 pięknie, Ewo :) udanego urlopu. serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Kaliope_X. Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 czarujesz, Ewo. wiesz, jak "zrymować" na liryczną nutę. Twoją poezję wyróżnia nastrój. zamykasz w strofach wszystkie odnalezione ulotności i wrażenia. kolejny wiersz - akwarelka. pozdrawiam serdecznie, in-h.
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Przyznam, że przyszłam tu za Kaliope, no i co za szczęście! Uwielbiam takie klimaty, ale się rozmarzyłam... Staranny, wręcz kunsztowny i do pozazdroszczenia. Szczerze winszuję, Ewo Kłaniam się i dziękuję :)
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Śliczne. -- Pozdrawiam Michał Małysa http://www.mojwierszownik.pl
ewa*_ Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wszystkim Poetom serdecznie dziękuję za czytanie i tak miłe komentarze. Cieszę się, że mój wiersz znalazł uznanie w Waszych oczach. Po kilku dniach nadrobię zaległości w czytaniu Waszych wierszy; jeszcze mam kilka dni urlopu, a dostęp do sieci z doskoku. Pozdrawiam najserdeczniej i do miłego... :)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Ewo, niechby w każdym miesiącu bywał takie epilog, jak tutaj. Klasyczna forma, z piekną treścią wiersza. Nie potrzeba nic więcej pisać. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi