Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 śpiewam wciąż śpiewam śpiewam dni całe śpiewam wciąż śpiewam śpiewam po nocach śpiewam wciąż śpiewam w sercu mam zamęt śpiewam wciąż śpiewam ogień mam w oczach z nich niebo liżą wielkie płomienie a z nieba spada deszcz wprost na ziemię więc śpiewam w deszczu a potem w błocie gdy błoto wyschnie śpiewam w spiekocie lecą na ziemie jak krople potu słowa ubrane w melodii sploty a ja pomiędzy prawie rozdarty choć beztalencie struną się szarpię śpiewam wciąż śpiewam śpiewam dni całe śpiewam wciąż śpiewam śpiewam po nocach śpiewam wciąż śpiewam w sercu mam zamęt śpiewam wciąż śpiewam ogień mam w oczach i czemu śpiewam doprawdy nie wiem lecz jestem pewien śpiewam dla Ciebie
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Witaj Sylwestrze;))) Rozśpiewałeś się ostatnimi czasy.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 o! witaj :). cieszę się, że zajrzałeś, bo dawno Cię nie było. w realu ponuro, to sobie chociaż wirtualnie podśpiewywam ;)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W realu jest cudownie;))) Trzeba otworzyć oczy. na ludzi. Choć czasem problemy rzucą o dechy. Podnosimy się, walczymy;))) Kiedy non stop imprezowałem zawsze z kolegami mieliśmy jakiś kawałek, kilka linijek, które non stop wylismy. Pierwsze dwie zwrotki są super. Nier mam zbyt wiele czasu;))) Heja.
Kaliope_X. Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 podobną piosenkę już chyba czytałam u Ciebie, Sylwestrze... i coś tam doimprowizowałam nawet, pamiętam :) "śpiewać każdy może..." więc dlaczego nie? ;) pozdrawiam śpiewająco, a co! ;) in-h.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 tę samą widziałaś. była odpowiedzią na komentarz Magdy Tary pod moim wierszem 'Prosta piosenka'. dopisałaś mi do niej dalszą część :). wtedy była komentarzem, dziś jest wierszem :) dzięki za czytanie i pozdrawiam :)
Bajadera Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 sama chęć śpiewania jest optymistycznaGdzie słyszysz śpiew, tam wejdź, tam dobre serce mają. Źli ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają... Goethe pozdr>:
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 dobre :) dzięki i pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 pozdrawiam również, Sylwku. Bajadero, przytoczone przez Ciebie słowa "od małego" powtarzała mi Mama. Przywołałaś ciepłe wspomnienie. Miło... :) in-h.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Dobry wieczór :) Bardzo podoba mi się nastrój piosnki, i refren. Zmieniłabym, gdybym umiała, wers "deszcz wprost na ziemię", bo wydał mi się przy pierwszym czytaniu na siłę, mimo że ma uzasadnienie w błocie :), a potem "melodii sploty", i "choć beztalencie,/struną się szarpię". Pozdrawiam, AH
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 dobry wieczór :) to sporo trzeba by zmienić, Agnieszko :). dziękuję za czytanie i cieszę się z podobania, pomimo uwag, za które też jestem wdzięczny. przyjrzałem się wyróżnionym przez Ciebie miejscom, ale wydaje mi się, że na chwilę obecną też nic lepszego nie jestem w stanie wymyślić. pozdrawiam serdecznie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 dziś się nie czepiam choć noc bezgwiezdna Ta co w tytule Ona ma czerpać muzykę z wiersza Dedykowany, więc sza... Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 czytającym :))) dziękuję i pozdrawiam :)
ewa*_ Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Ostatni wers powiedział mi to, co najważniejsze. Śpiewasz więc życie (ajde jano). Ładne, melodyjne +
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 dziękuję ewo z gwiazdką :). nie znałem tej piosenki, rzeczywiście, pewnego podobieństwa można się dopatrywać :). pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 "piosenka dobra na wszystko" a Ty pięknie śpiewasz, więc śpiewaj dla Niej, dla nas... zostawiam "podobaśkę" z uśmiechem :))))))))))) pozdrawiam serdecznie - Krysia
aluna Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Tylko Sylwku podkład,,,i spiewamy,,,dla Niej, Tobie, Wam...! Piosenka lekiem ,,na wszystko! Do pośpiewania i poczytania! Hania +
Nata_Kruk Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Twoja piosenka, bo tak traktuję treść, przypomniała mi inną, "Deszczową piosenkę", którą bardzo lubię (koniecznie z obrazem). Tu, proste słowa, ale w jakiś sposób trącają wrażliwe struny, no i na końcu, to.. śpiewam dla ciebie.! wybranka może poczuć się wyróżniona. Fajna piosenka. Pozdrawiam... :)
NOWA Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Dzisiaj nowa odsłona wesoło, śpiewnie, temu śpiewaniu każda ulegnie;) Jedna mała uwaga, chyba w 10 wersie powinny być płomienie? Pozdrowionka ślę:)
Rekomendowane odpowiedzi