Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Człowiek to bałaganiarz, w duszy, w czterech ścianach, we włosach, w pościeli, a niby wszystko kontroluje. Człowiek to chodzący wirus, dzieli się emocjami, brudami, złością, namiętnością, wszyscy umrzemy, ale czyż nie jest raźniej?
Człowiek to cholerny prowokator, teatralny komik, sceptyk, szurnięty pesymista, figlarz, mąciciel cudzych myśli, skąpy paranoik. Deptanina na chodniku, burza mózgów, erupcje słów i skąd brać spokój w duszy i pokój na świecie?
Człowiek to marzyciel, planista, ateista, dogłębnie wierzący, kultywujący pieniądz – lenistwo.
Spełnione marzenia? Po co komu one, kiedy z pięknej larwy powstaje cholerny motyl?

Opublikowano

Wydaje mi się, że chodziło o "erupcja słów", a nie "erupcję"? podoba mi się rozrzut Twoich próz i prózeczek :) - mam na myśli rozmiar. Chyba już się przyzwyczaiłem do tego, że Twój podmiot mówiący jest zazwyczaj znerwicowany, albo po prostu masz pewien rzadki dar wypowiadania ryzykownych sądów - nie zeźliła mnie ta wyliczanka, a podejrzewam, że jeszcze kilka słów więcej i mogłaby :) Bywało mocniej, ale jest przyjemnie :)

• 3 tygodnie później...