aluna Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Aniu przeczytałam jednym tchem ,,,,wiersz z przesłaniem,,,siadajmy do stołu w towarzystwie ludzi , którzy podobnie myślą i czuja jak my,,,wtedy świat dopiero nabiera kolorów , tych właściwych! Pięknie! Cieplutko! Hania +
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Alunko, pięknie dziękuję i pozdrawiam. Wdzięczna, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kaliopku, właściwie "zasiadanie do stołu" jest metaforą szerzej pojętej wolności doboru przyjaciół, prawa decydowania o tym, z kim masz przyjemność współistnieć, komu nie masz nawet ochoty podać ręki. Nie można być w zasadniczych kwestiach konformistą, bo to po prostu nieuczciwe wobec samego siebie:) Cieplutko pozdrawiam, dziękuję, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dawniejku, jeśli nie "wino i śpiew", to chociaż "dobra nasza". A wiem, że z Tobą można pośpiewać i bez wina:) Cieplutko i serdecznie dziękuję, i pozdrawiam, rzecz jasna. Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ ja, Anno, o niczym innym nie piszę :) rozumiem metaforę i swoje - chociażby kruchą zastawę - dostosowałam do treści Twojego wiersza. Jak i cały wpis. Pozdrawiam, in-h.
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Wiem, Kaliopku, dziękuję. Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Krafcie, bardzo mi, w takim razie:) Para:)
lena2_ Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 jak zwykle Aniu urzeka śpiewnośc twoich wierszy, rozmowa z przyjaciólmi przy stole warta każdej ceny:)pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Anno ! Ten mnie nie zauroczył . Za bardzo ple ple ... Mam w sobie to , że nie Autorów , tylko wiersze ... Czekam następnego ;-)
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Leno, bardzo mi bardzo. Wdzięcznie dziękuję za czytanie i kilka słów:) Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Cezarku, ależ rozumiem! Wiem swoją drogą, że nikomu nie skomentowałabym "ple ple", ale to inna sprawa:) Dzięki, że wpadłeś, choćby z ple ple. ;)))))))))))))) Para:)
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 jestem na "tak" za przesłaniem - do mnie należy wybór, więc "do stołu" zapraszam tych, których uważam za przyjaciół, wszak stół jest symbolem więzi a nie podziału. zostawiam, Aniu, podobaśkę :)))))))))))) i buziaka! Krysia
Anna_Para Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Krysiu Tereso, bardzo mi bardzo. Otóż to. Wiem, że nie odkrywam tym Ameryki, ale zapragnęłam sama sobie przypomnieć, że nie muszę się spierać, dowodzić, kiedy mam ochotę biesiadować:) Dziękuję i wysyłam buziaki, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 podobał się w warsztacie, podoba się tutaj. serdeczności, Paro. plusik. :))
Anna_Para Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Taro, dzięki, że wpadłaś i tutaj. Cieplutko pozdrawiam. Kłaniam i przytulam, Para:)
Oxyvia Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Fajnie napisane, bardzo sprawny warsztat, dosadnie i z pazurem - dobre odcięcie się od krytykantów i domorosłych "rzeczoznawców", którzy nie rozumieją ni w ząb, co czytają. Wszyscy ich znamy. Pluszuję. PS. Popieram uwagę Szaroburego, jeśli można. :-)
Anna_Para Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Oxyvio, Dzięki, że zajrzałaś. Otóż to, otóż to! ;)))))))))))) Cieplutko, Para:)
Oxyvia Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ale też nie trzeba się tak przejmować krytykantami. Skoro i tak nie rozumieją, co chcemy im przekazać, to po co zawracać sobie nimi głowę? Naprawdę nie warto. Wiem, że właśnie o tym jest wiersz. Ale Twoja odpowiedź na mój koment ze zwielokrotnionym emotikonem nasunęła mi myśl, że być może jest Ci bardzo przykro z powodu nieuzasadnionych napaści niektórych ludzi na Twoje wiersze? Naprawdę nie warto, olej to. Warto tylko brać pod uwagę kulturalne, uzasadnione uwagi przyjaciół. :-) Pozdrawiam ciepło.
Rekomendowane odpowiedzi