cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 mogło już nic nie być dni tygodnia miesięcy lat sumienia i krwi mogły już nie boleć przywiązania do dotyku miłość i nienawiść na szczęście kasztanowce znowu w pełni a niebo przecinają jaskółcze plemiona Świnoujście 08 V 2012
Kaliope_X. Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 na szczęście jaskółki pamiętają pełnię zapachu kasztanowe stożki w bezkwietne miesiące na szczęście każdy dzień tygodnia jest pierwszym w pustej kolejce po dotyk i głos na przekór sumieniu krew jeszcze niebieska Anistemi porwały mnie te jaskółki więc trochę z nimi poszybuję. kasztanowce w pełni - perełka :) in-humility.
aluna Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Mogło by nie być , ale jest empatycznie, i dobrze że jest , i to w paru wersach ochrona,,,tego właśnie pilna potrzeba! Pozdrawiam! Pluskam przylotem!
Anna_Para Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Masz rację, Cezarku. Jeszcze tylko sprawdzę, co znaczy tytuł, i wrócę Ci napluskać. Cieplutko, Para:)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Dzięki Bogu, że jednak kwitną te kasztanowce, no i niezawodne jaskółki co szykują się do lotu z hałasem! Podobał mi się ten wiersz Cezary. Zdecydowanie. Pozdrawiam ciepło Lila
NOWA Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Mnie też wpadł w oko i zatrzymał. Pozdrawiam:)
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Apoteoza życia w wiosenny czas - nienachalnie budujący wiersz, Czarku. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Dałeś bardzo ciekawy tytuł i on powinien być początkiem dobrego dla tych dwojga, przecież kasztanowce już w pełni, a jaskólki niech tną tylko niebo. Przypomniałeś mi tym wierszem moje burzany, tam też wiosna w zakończeniu. Wybacz dygrsję. Pozdrawiam... :)
Dawid Rt Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 spodziewałem się czegoś mocniejszego, coś na miarę Gnomków :) pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Piękny wiersz. Ja też co wiosnę myślę sobie: przecież mogłam tego nie dożyć, a jednak znowu witam wiosnę i całe to piękno. Warto mieć taką świadomość, żeby wyraźniej widzieć świat życia. Zapluszam. :-)
Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyrównałabym liczbę: dni tygodni miesięcy lat W drugiej jest wyliczane, co mogłoby nie boleć, a więc: przywiązanie miłość i nienawiść Dalej jest ok. Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 na szczęście i o to chodzi!!! zostawiam, Czarku, podobaśkę :)))) Krysia
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cezary...ja nie lubię wyliczanek , choć sama się w nich gubię..;-))) a gdyby tak.. ""mogło już nie być dni "" ""mogły już nie boleć dotyk miłość i nienawiść ""... to tylko moje z Tobą przekomarzanki..hihi ""jaskółcze plemiona ""...świetne , czy na plus...pewnie wyjdę na wredotę...ale chyba nie..;-))))) może brakuje tej kropki...nad ""I"" ??? ;-))))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O właśnie! Gnomki były supi. "jaskółcze plemiona" nie uniosą pierwszej zwrotki "upływu czasu sumienia krwi"? tu mi coś nie leży jedynie I druga zwrotka? Mały błąd. "przywiązania" czy "przywiązane"? Heja... Acha... plusy odpuszczam, to bzdura.
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O właśnie! Gnomki były supi. "jaskółcze plemiona" nie uniosą pierwszej zwrotki "upływu czasu sumienia krwi"? tu mi coś nie leży jedynie I druga zwrotka? Mały błąd. "przywiązania" czy "przywiązane"? Heja... Acha... plusy odpuszczam, to bzdura. ;-) Ślicznie czytasz :-) Cały początek przypisany do ostatniej zwrotki , która była pierwsza , a zwłaszcza do jaskółczych plemion . Dobrze , że nie krowich wymion :)) Przywiązania koniecznie !
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cezary...ja nie lubię wyliczanek , choć sama się w nich gubię..;-))) a gdyby tak.. ""mogło już nie być dni "" ""mogły już nie boleć dotyk miłość i nienawiść ""... to tylko moje z Tobą przekomarzanki..hihi ""jaskółcze plemiona ""...świetne , czy na plus...pewnie wyjdę na wredotę...ale chyba nie..;-))))) może brakuje tej kropki...nad ""I"" ??? ;-)))) Kropka nad i tłusta w tytule :-) Nic nie zmienię - to stan faktyczny :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyrównałabym liczbę: dni tygodni miesięcy lat W drugiej jest wyliczane, co mogłoby nie boleć, a więc: przywiązanie miłość i nienawiść Dalej jest ok. Pozdrawiam :) Przywiązania do dotyku - koniecznie ! Skoro miłość to nie ... przywiązanie .
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Początek dla tego jednego ... Inni wolą umierać ... Burzany wiszą pod sufitem ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie to określiłaś - dziękuję ;-)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Czarek!!! Nie chodziło mi o słowo i treść. W wierszu masz "przywązania". O to biegało;)))
Rekomendowane odpowiedzi