Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Halo, halo! Ufoludku! Halo, halo! Woła Ziemia! Czy gdzieś jesteś, tam w kosmosie, czy cię może wcale nie ma? Może mieszkasz gdzieś na Marsie, na Plutonie albo Wenus i choć ciągle ciebie wołam, to nie słyszysz, nie wiem czemu. W końcu wsiądę do rakiety i odnajdę cię, kolego. Więc ty lepiej się odezwij. Dość zabawy w chowanego! Edytowane 27 Października 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 2
Alina_Służewska Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 bardzo sympatyczny wierszyk:) na pewno dzieciom się spodoba i myślę że dorosłym również kosmos ciągle fascynuje pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 dziękuję Alino :) pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Ha ha! Dobry wierszyk dla maluchów - daje pole do dyskusji dorosłych z dziećmi na temat istnienia/nieistnienia ufoludków. Niczego dzieciom nie narzuca, zresztą dorosłym też nie, ale prowokuje dzieci do zastanowienia się. :-)
Kaliope_X. Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Halo, halo, tutaj ludek! czy ktoś słyszy z Ziemi, z dołu? halo, nie bój się chłopczyku nie zrobię krzywdy nikomu a dziewczynka, czy mnie słyszy? mrugam do niej z gwiazdki ładnie halo! Ziemio, Ziemio droga! myślisz, że ci z gwiazdką spadnę? ja żyję w bajeczce tylko powiem to dzieciom w sekrecie ale jeśli będę blisko z gwiazdki o tym się dowiecie gdy rozbłysnę w ciemnym niebie czy mnie znajdziesz bez lunety? czy ja Ziemio znajdę ciebie czy się miniemy, niestety? nie mogłam się nie uśmiechnąć wierszykiem, do Twojego wierszyka - taki rzeczywiście sympatyczny i zabawny :) pozdrawiam! in-h.
Rihtik Stempelek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 ufa ludek na Ziemi że kosmita odmieni co człowiek człowiekowi nieraz brzydkiego powie i zrobi także skrycie mówiąc takie jest życie naiwna ludzka bajka wywija niczym czajka imaginacje bzdurne by nie napisać.. :)
Roklin Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Uśmiałem się! Dobry wierszyk o walorach edukacyjnych. Sama radość czytać takie utwory. Ciepło pozdrawiam :)
Ian Duma Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 A najbardziej mnie urzekło to, że czytając słyszałem głos dziecka. Ciekawego świata ... Tego naszego i też odleglejszego. Zasłużony plusik. Ian.
krzywy olek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 stawiam na młode pokolenie, może uda im się niktórych zapakować do rakiety i buuum! ;))
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nos zadzieram, patrzę w gwiazdy, tyle ich na niebie mruga. tu, na ziemi, mi się marzy żeby, gdzieś tam, była druga. jednak dobrze wiem, niestety, że nas dzielą świetlne lata. to co łączy dwie planety czas już dawno pozamiatał. dziękuję za wierszowaną odpowiedź i serdecznie pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :) pozdrawiam i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ziemianom nikt nie wierzy każdy stąd szybko zmiata zwrot robiąc jak należy na kraniec choćby świata uciekają potwory smoki i krasnoludki trolle ogry upiory zjawy i ufoludki dawno ich tu już nie ma i to cały jest poemat :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się z takiego przyjęcia :) pozdrawiam i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. głos dziecka, to bardzo ważny głos :) dziękuje i równie ciepło pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki olku krzywy :))) pozdrawiam.
Kaliope_X. Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 nos zadzieram, patrzę w gwiazdy, tyle ich na niebie mruga. tu, na ziemi, mi się marzy żeby, gdzieś tam, była druga. jednak dobrze wiem, niestety, że nas dzielą świetlne lata. to co łączy dwie planety czas już dawno pozamiatał. *** skoro marzysz - nie wiesz jeszcze czy dawno pozamiatane może gwiazda mrugnie dreszczem gdy nie przepadła na amen? planet w świetlnych latach zliczą odległości z samych siebie gdy tak mówisz - jest, że milczą między sobą gdzieś pod niebem ;) cała przyjemność po mojej stronie. również dziękuję i do miłego poczytania :) in-h.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Czy wy wiecie, czy nie wiecie ufoludki są na świecie czy to w bajkach czy w kosmosie grają często nam na nosie... Zabawna rymowanka. Miła dla ucha i oka. Pozdrawiam Lila
Magda_Tara Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 no a tu powiem: podoba się! i nie jako dziecko pozdrawiam, Sylwek!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Dobry wiersz tak swobodnie i wesoło się czyta, pluskam. Myślcie sobie jak tam chcecie, wierzycie lub nie wierzycie bo na pewno we wszechświecie gdzieś istnieje jakieś życie. I może się właśnie pyta w kosmosie taki malutki swojego taty kosmita -Powiedz czy są ufoludki? Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi