Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 chodźcie moje słodkie, małe i maleńkie wszystkie poutulam, ogarnę, policzę wszak jesteście moje, tego się nie wyprę trzymam przy modlitwie w dłoniach w cukiernicę trzymam blisko serca, żeby mocniej biło nagie jak sen stworzył, bezbronne i bose nawet jeśli umrę, nadal żyć będziecie czemu usta bolą, zbyt namolnie proszę? czemu od nadmiaru nie pocierpną słowa, które więzną w duszy jak w drogi połowie zanim myśl się zrodzi, znasz ją i rozumiesz, lecz niech twoja wola, jeszcze tylko powiem 1
Anna_Para Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jesteś, Alicjo, niemożliwa. Właśnie myślałam o Twoim wierszu sprzed lat, o tym, że namalowałaś sobie portret kochanego za ścianą... Był taki wiersz. A tu wiersz - o tęsknotach, wspomnieniach... słowach. I jeszcze taki piękny, wzruszający, ciepły. Nisko się kłaniam, wzruszona, Para:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A był taki wiersz, był, zastawiałam portret szafą jak przychodzili znajomi :) Dzięki, że tak się wczytujesz w międzywesy, że tak mnie rozumiesz. Serdeczności :)
Baba_Izba Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ciepły z serca płynący wiersz. Z początku nieco mi przeszkadzały dwa razy 'w' wczwartym wersie, ale już się przyzwyczaiłam. Pięknie piszesz o marzeniach. Serdecznie pozdrawiam - baba
Kaliope_X. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 te małe, malutkie, takie też najmniejsze wszystkie jednak wielkie, kiedy serce czeka wczoraj były jutrem, pojutrze dzisiejsze w każdej porze lekkość ich bosa urzeka moje nieodziane, lecz przecież nie chłodne przetrwają zawieje, wewnętrzne rozdarcie a zawsze bezpieczne i uniesień głodne bo w samospełnienie wierzące uparcie Alicjo, bardzo mnie urzeka Twój wiersz... dziękuję za taki uśmiechnięty przed snem. Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Piękne i wzruszjaące, jak zwykle. Życzę Ci z całej duszy, żeby wszystkie Twoje zapisane słowa - i małe, i duże - żyły długo, dłużej niż Autorka, której też życzę długiego i zdrowego życia. :)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Alu...? Mały tik... Kojarzy mi się z pełnymi garściami bobasów. Sardecznie pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Babo, mogłabym zmienić na 'dłonie w cukiernicę' ale sens nie byłby ten sam. Pozdrawiam i dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Kaliope, szczególnie za wiersz, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję, wzajemności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "A łyżka na to - niemożliwe" Ukłony :)))
NOWA Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Delikatny, cieplutki, miło było przeczytać. Pozdrawiam:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pochylenie się nad moim wierszydłem, pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Bardzo miła i tak ciepło przekazana poezja na plus. znużona noc ziewa, legła sobie w kącie chwilę się zmagała tylko ze świtaniem, rozbłysła jutrzenka hen na horyzoncie, ranek się obudził wraz z kogucim pianiem. Z serdecznym pozdrowieniem.
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwrotka jak kwiatek, dziękuję :)
Spółka Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 pięknie, Alicjo! pozdrawiam S.
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dziękuję Spółko. A Ty jesteś ona, one, oni czy on? Słonka :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 w moim odbiorze wiersz opowiada o marzeniach, pragnieniach. mówiąc szczerze, nie rozumiem ostatniego wersu w pierwszej strofie. wydaje mi się, że albo o jedno 'w' za dużo, albo cukiernica w niewłaściwym przypadku. nie wiem. :) pozdrawiam i do poczytania :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, pierwotnie było 'ręce w cukiernice' Ponieważ cukiernice, to liczna mnoga, a mnie chodziło o marzenia, które trzymam w dłoniach złożonych na kształt cukiernicy, dodałam ogonek do ostatniej litery. Nie mam już innego pomysłu, więc raczej tak zostanie. Dzięki za pochylenie nad moim tekstem Również pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi