Pan_Biały Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 drogą powyginaną reumatyzmem ceruję ziemię ojców nie opuszczę w imię ojców pochodzę z domu który wyrósł w kraju zamkniętym
Anna_Para Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Także myślę czasami, żeśmy tu wszyscy "na zamkniętym", i nie wyjadę stąd. Nie umiem. Pozdrawiam, Rafale. Słuszna miniatura. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 "który wyrósł w kraju zamkniętym" -tak mi jakoś bardziej pasuje. Pozdrawiam Krzysiek
krzywy olek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ogólnie brzmi jak paszkwil na rzecz pamięci dla potomności, próba szlachetna, aczkolwiek, jak dla mnie, mało zachęcająca; coś z tymi ojcami nieudany zabieg powtórzenia; pozdr
jacekdudek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wczesnie dochodzisz do rozbieżności z ojcowizną i wiesz co? jeszcze sie zdziwisz...co to wierszaka: drogą reumatyzmem ceruję ziemię ojców nie opuszczę w ich imię pochodzę z domu który wyrósł w kraju zamkniętym jak we mnie oczywiscie, pozdrawiam z sympatią
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 no i po chorobę taki wiersz, jeśli trzeba będzie odejść? pozdrawiam i do poczytania :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 niechby i te ojce zostaną ale dla widoczności przejrzystej ośmielam się zaproponować odstęp po trzecim wersie . Trzy pierwsze perełka ! :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Brzmi trochę jak gorzki komentarz do "Roty" - taki przytyk do naszej historycznie uwarunkowanej ksenofobii. Jest OK, tylko ta zamierzona bliskość "ojców" lekko przeszkadza. Pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przywiąznie męczy, ale lojalność jest ważniejsza pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie masz rację Krzychu pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano taki paszkwil:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wczesnie dochodzisz do rozbieżności z ojcowizną i wiesz co? jeszcze sie zdziwisz...co to wierszaka: drogą reumatyzmem ceruję ziemię ojców nie opuszczę w ich imię pochodzę z domu który wyrósł w kraju zamkniętym jak we mnie oczywiscie, pozdrawiam z sympatią taka potrzeba chwili i pewnie się zdziwię i to nie raz;)) dzięki i pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla świętego spokoju pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mógłaby być pałza, ale wtedy nie było by ciągłości, więc niech zostanie jak się napisało dzięki i pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba trochę rozpędzona interpetacja cholera, a mnie "te ojce" odpowiadają;) dzięki i pozdrawiam r
Bajadera Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 przekombinowane symbolicznie. nadmuchany patos, a te słowa faktycznie- drąży choroba. pozowanie na tragicznego poetę. (-) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi