cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 na wiosnę schwytamy zawilce naszych nóg wabiem niech będzie powściągliwość innych spleciemy z nich bukiet rozszalałych mórz popłyniemy dalej zaskrońce dłoni delikatnie pełznąc odwiedzą wszystkie zakamarki ciała rozpalonym mchem kwitnie twoja skóra leśna promenada w cieniu lśniących włosów ulepimy gniazdo wymościmy puchem i płatkami rzęs tam się zadomowi cała nasza miłość życia pieśń Wolin 28 III 1997
Spółka Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 to się u Was nazywa: "życia pieśń" ???? fajnie. na Mazowszu: dzidziuś! pozdrawiam serdecznie wiosennie jak diabli! S. plus za optymizm i nadzieję wiosenną :))
Dyziek_ka Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 za gitarą śpiewana szeptem stąpająca brzemienna deszczem wiosna w refrenie,,,,,,, bo i Ciebie dopadło Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Cezar! jutro! lecę spać! nara! :))) ale zaplusowałam, jutro powiem perke! :)))))) no to mówię: bo jest wiosennie, bo jest mchowo, zawilcowo, i morze w tym mchu, i zaskrońce dłoni (choć zaskroniec kojarzy mi się jednak z czymś zupełnie niedłoniastym :) no i: życia pieśń, i to wcale nie musi być dzidziuś jak sugeruje Spółka. podoba się takie miłosne wiośnienie! buziaki, Cezar! :))
teresa943 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 ooo, wiosna dopadła Peela...nic dziwnego :) wyczuwam jednak, że na razie tylko w sferze marzeń - "abrakadabra" czyli "zaklinanie" :) - i wyszedł oszałamiający erotyk. zapluszam i pozdrawiam serdecznie - Krysia
maria_bard Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 "Zawilce nóg" rozbawiły mnie aŻ po "rozszalałe morza". Nośnie i rozlegle ;) Mech na skórze - takoż podobnież :)))) Dopiero w trzeciej strofce opamiętałam się i, bez płatków rzęs i życia pieśni, - ewentualnie zazczyna być zabawnie :) Pozdrawiam. E.
Baba_Izba Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Wiersz zawiera bezsprzecznie wiele uroku i wiosennej świeżości, jednak 'zawilce' w połączeniu ze 'schwytamy", dziwnie odbieram, jako, że zawilce są raczej mało ruchliwe, trudno mi to sobie wyobrazić, choć z drugiej strony, wiosną jest wszystko możliwe! Odważne metafory! Serdeczności - baba
Vica Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 rozpalonym mchem kwitnie twoja skóra absolutnie magicznie pozdrówki klauducha:))
Pan_Biały Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 no i wyczarowałeś poboba mi się metaforyka tego wiersza pozdrawiam r
marek_miros Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Cóż. Szkoda, że tak nie umiem. Arcycacuszko.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 to jest absolutnie zaczarowane. jak zawilce zawiną się wokół nóg to można na tym mchu i można.... wszystkie metafory dosmaczone perfekcyjnie. kocham wiosnę! abrakadabra... pozdrawiam:))
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Fauna z florą ożyły w nowych szatach pod Twoim piórem, Czarku - wiosną natchnione pisanie służy Ci, że hej! Pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 niesamowita delikatność lekkość a w moich oczach łzy:))) pozdrawiam cieplutko mi:)
Anna_Para Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Subtelne, piękne czarowanie. Wizja przyszłości, nadzieja spełnienia, wszystko w romantycznej konwencji z naturą w akcji. Z uśmiechem i podobasiem, pozdrawiam, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tym jak się robi dzidziusie mam inny - jeżeli starczy odwagi cywilnej , wklepię bliżej kanikuły ... Pozdrawiam , Czarek :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o artystach i gitarze - może innym razem ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ekscytacja bez zaskrońca ? Nie wchodzi w grę !!! Jest mech ? - muszą być zaskrońce !!! I już ! ;-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz stary - zaklinać nie trzeba było ... A ta magia w tytule wymyślona na chybcika , dla FORUM ( sic ! ) . I tak wiadomo , że to tylko metafory :))
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) :)) :)))
cezary_dacyszyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawilce bo ... się wiją ... Przynajmniej w nazwie :)
Rekomendowane odpowiedzi