Anna_Para Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 powiedz, że tak, jak się kocha dziecko, które przyszło właśnie na świat, jak cień markizy w upalny dzień, sztorm na Bałtyku, pierwszą komunię piersi w twoich ustach. bałwochwalczy kształt krokusów na trawnikach miasta, dźwigniętych z pośpiechu spraw między muszeniem a pragnieniem. przygarnij mnie po prostu. pamiętaj. jesteś we mnie jak krokusy w nabrzeżach Odry. Dla Kaliope X 26.03.12.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Piękne, mocne!! Dopiero przy drugim czytaniu uchwyciłam więcej sensu, poczułam morze i zobaczyłam cień. Pozdrawiam!
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Agnieszko, dziękuję i pozdrawiam:) Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 bardzo wymowna dedykacja, Aniu. podobaś tu i tam :) serdecznie... Leo
Kraft_ Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 pięknie zdedykowane Aniu ...plusik ;) pozdr.
Rihtik Stempelek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Niezmiennie... ...niezmiernie mi miło. Maluj słowem scenki rodzajowe... i myśli ulotne chwytaj czule. :) Z zadowoleniem pluskam w takich klimatach.
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 W przypadku Twoich wierszy, trudno o oryginalność komentarza. Wiersze same o sobie mówią! Chce się je czytać! Ściskam - baba
Magda_Tara Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 omatko, jakie piękne :* a to: "bądź jak krokusy na obrzeżach Odry" na kolana rzuciło było :*
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Lełoś! Ale mi miło! Jak stąd do Warszawy. Buziaki, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Krafcie: A to mnie zaszczyt spotyka! No proszę. Uśmiechy, pozdrowienia, wdzięcznie, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Stempelku, tak mi niezmiernie, że aż mi miło. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Babo, to ja odściskuję i wiem, że nie wszystkie i nie na długo. Buziaki, cieplutko dziękuję, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Taruniu, cudne są te łezki i co tam jeszcze narysowałaś:) Buziak, Para:)
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 kolejny piękny aż chce się czytać i czytać! serdecznie ściskam, Aniu :)) Krysia
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Krysiu, dziękuję za wierne czytanie i ciepłe słowa. Cieplutko, Para:)
Dyziek_ka Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Ile tu zdecydowanej energii piękna wszystko co może zachwycać kojarzysz. Tylko razem było. Teraz też bo, jesteś we mnie jak krokusy, jest piękne. Pełny uniwersalizm odczytywania nadziei kochanków, rodziców, dzieci, tych których kochamy bezwarunkowo. Bezuciskowa klamra miłości Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Dyziu, bardzo się cieszę, że tak pięknie czytasz mój wierszyk:) Pozdrawiam, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 A nno to mamy feler ... U Ciebie takie coś ?? KRA KRA zakrakała wrona patrząc na te krokusy !!! ... " W nabrzeżach Odry. " jak najbardziej nierozerwalne z wierszem i potrzebne jak korzeń każdej roślinie ale trawniki porastają nie tylko krokusami ! Ja na potrzeby wiersza nawet bym skłamał :-) Bratki , stokrotki , te sprawy ... Poza tym super ;-) CCieplutko :-)
Anna_Para Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Cezarku, pewnie spacerowałeś innym brzegiem:) Poza tym - dzięki. I proszę - nie KRACZ przy mnie. Nie cierpię kruków i wron:) Cieplutko, Para:)
Spółka Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 na mnie również największe wrażenie zrobiły krokusy, jest to tak sugestywne w wyrazie, że niemal czuje się ich zapach... czy krokusy pachną? pozdrawiam, Anno i daję plus za wiersz S.
Rekomendowane odpowiedzi