Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Jak cudnie jest wiosną obsypać się kwieciem i wabić spragnione motyle do siebie. A potem, śród lata, pod jabłek ciężarem, uginać gałęzie, nie skarżąc się wcale. Jesienią pożegnać śpieszące się ptaki i czekać na zimę jak drzewo potrafi. W poświacie księżyca, co w pełni się kłania, nie dostrzec w ogóle wszechświata otchłani. Być dobra cząsteczką, z tych drobnych najmniejszą i o tym nie myśleć, że można być świętą. Styczeń 2012
Rihtik Stempelek Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Ars urzeka. Wstęp i rozwinięcie też. Puenta zaskakuje... - mnie. Ale to już moja osobista sprawa.
Oxyvia Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Bardzo mi się podoba ta jabłonka, a najbardiej puenta - i tak powinno być. Zapluszam, oczywiście!
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 dzięki :) pozdrawiam :)
mefisto35 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Nareszcie wiersze się pojawiły:-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 noo :), to ci (tzn. mi) komplement :)))) dzięki :) pozdrawiam :)
NOWA Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Wiem, że nikt nie lubi być do nikogo porównywany, ale widzę w Twoim pisaniu podobieństwo do mojego. W moich wierszach też często mam tak, że zaczynam pisać o czymś innym, a puenta jest zupełnie inna, zaskakująca. Na innym portalu pewien gość, robi mi zarzuty z tego powodu, że nie jestem konsekwentna do końca, a ja tak mam i widzę że Ty też. Przez to jest mi raźniej. Dla mnie jest to fajne. A jeśli chodzi o wiersz, jest oczywiście jak najbardziej w moim guście. Już chyba Ci kiedyś pisałam, że jak na mężczyznę w Twoich wierszach jest wyjątkowa delikatność, wrażliwość, posiadasz zdolność spostrzegania wokół siebie drobnych rzeczy, które potem pięknie opisujesz. A puenta wyjątkowo i pozytywnie zaskakuje. I to by było na tyle. Pozdrawiam cieplutko i wiosennie:))) A i jeszcze jedno, żeby w styczniu tak pięknie o jabłonce:)))
Grażyna_Kudła Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Życie ludzkie, przemijanie, zostawienie po sobie czegoś... Tyle w tym, wydawać by się mogło, frywolnym wierszyku. Symbolika drzewa jest przeogromna. Wybrałeś chyba tę jej najlepszą cząstkę. Pozdrawiam, Sylwestrze. :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 NOWA, dzięki :) sam jestem tym zaskoczony, że w styczniu, ale tak mnie jakoś naszło, nie mogłem się oprzeć :). Grażyno, bardzo dobrze odczytujesz :). dorzuciłbym jeszcze do tego tę świętość mimo woli. a jeśli komuś to przeszkadza, to może sobie czytać 'ściętą' :). pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Lubię łuskać symbole z tego drzewa. Doceniam, czyli pluszczę :) Pozdrawiam :)
maria_bard Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Nie męczysz tym wierszem, bo nie przesłodziłeś. Albo puenta taka może być: i o tym nie myśleć że to tylko w święto to żarcik taki. Z sympatią - E.
teresa943 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 urokliwa ta Twoja "Jabłonka". tyle w niej cennego przesłania a puenta zwieńczeniem wiersza. z przyjemnością zapluszam, Sylwestrze :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Ładny i płynny wiersz obfitujący we wszystkie pory roku od kwiecia po owoc. Serdeczności:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) również pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) cieszę się, że słodkości w sam raz :) również sympatycznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krysiu :) załączam pozdrowienia :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nawet dalej :) dzięki i wzajemnie :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 wierszyk miły , ale to kolejny bardziej dla moich maluczkich . Sylwek ! no daj coś po męsku ;-) Pozdrawiam , C .
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 a po co? inni dają :) pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi