maroon Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 nie wierzę w cud, na który czekam. do każdego ze słów mam ale stawiam nie przed każdym zdaniem szybko przekreślam powielam zamazane odwlekam. dopiero największy głód powala mnie na papier. i robię krok i na przekór, i w miejscu staję.
dawniejbezet Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Zgrabne. "powala mnie"? - powala, bo skoro mnie, to jak potem zrobić krok? (rozumiem przenośnię, ale logika sytuacji). Pozdrawiam
adam hoff Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Brakuje mi w tych twórczych katuszach oparcia słowa o konkret (temat). Jako rzecz o wyabstrahowanej niemocy, rzeczywiście zgrabne ale i aseptyczne, obojętne...
tomek87 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 podoba mnie się rozchwianie emocjonalne pela, samokrytycyzm; świadomość tajemniczości samego siebie...
maroon Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uwagę. Efekt sprzeczności jednak jest zamierzony. Robię krok (na papierze) - i nie ruszam się z miejsca, bo nie decyduję się na nic. Ale osiągam wewnętrzny spokój. Więc jednak zrobiłem krok, choć... pozostałem w miejscu... Pozdrawiam, m :)
innocenty_prędki Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 nie przjmuj się tak! :)) wyluzuj ; nie musisz pisać, nikt Ci głowy za to nie urwie :) i nie chodź bez czapki, łobuzie ;))
maroon Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 oj, nie, ja nie o tym. :) nie - "pisanie chlebem powszednim", ale - "sensu powszedniego jak chleba"... przesiewam myśli przez papier, dopytuję - o co im chodzi? ;) Pozdrawiam, m
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Wiara czyni cuda. Przy jej braku, cudów nie ma. I mamy pętelkę. Wiersz może być.
Rekomendowane odpowiedzi