Jacek_P. Opublikowano 2 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Baba z wozu, koniom lżej. Za to chłopu znacznie mniej: Kto mu obiad ugotuje, kto chałupę wypucuje, kto wystąpi w roli gejszy, powie, że jest najmądrzejszy? Więc do głowy idź po rozum, nim wysadzisz babę z wozu.
Agnes Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no tak.... szkoda ze baba potrzebna tylko do "roboty" ale uśmialam się szczerze pozdrawiam Agnes
Jacek_P. Opublikowano 2 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to tylko!? A 3. i 4. wers od końca?! To chyba nie jest "robota"? ;) Dzięki za uśmiech. Pozdro - też! Ja.
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No cóż! Cała prawda :) Od strony technicznej - fraszka ładna, końcówka jest dobra, ale.... no właśnie :) Coś mi w niej niepasuje :) Reszta może być jaką jest. Miło się pośmiać :) Bez urazy ;) Pozdrawiam serdecznie
Agnes Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 hm czyli albo robotnica, albo zniewolona gejsza...hmm no jednak nie przekonales mnie:P pozdrawiam Agnes
Jacek_P. Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ależ Agniesiu! Gejsza - to nie zniewolona kobieta! To mądra, wykształcona Dama do Towarzystwa. A Kto głupiemu chłopu mówi, że jest mądry, żeby go dowartościować? Chyba nie przysłowiowa blondynka? Oj coś mi tu feminizmem powiewa! ;) Pozdrawiam równouprawniająco! Ja-pokojowo nastawiony-cuś
asher Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Baba z wyra, chłopu lżej - powtarzam sobie, kiedy mogę rano dłużej pospać - i to byłaby moja wersja, gdybym taką napisał. Fajne!
Jacek_P. Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm. A może w Tobie odezwał się z kolei męski szowinizm, na te kpinki z uzależnienia "chłopa" od "baby"? I dlatego nie pasuje? Oj, chyba usiadłem na mrowisku? Hi Hi! Jasne, że bez urazy! Urazy są na chirurgii ;) Dzięki! Pozdrawiam po męsku. Włodku, Tobie też serdeczne dzięki! Miło mi bawić się z Wami w Piaskownicy! :D Ja! Oj, tu chyba podpadniesz na całego naszej Pięknej Połowie! Ja się odcinam! Ale cieszę się, że Ci się podoba. Pozdro. Ja.
Lady_Supay Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 "Życie męźczyzny jest ufarbowane na kolor jego wyobraźni. " - Marek Aureliusz - I chyba nic nie muszę dodawać;) Nic więcej prócz - cholernie podoba mi się przedostatni wers! ;) Pozdrawiam
Agnes Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm oczywiście ze mądra i wykształcona, ale nie wolna, zeby wykupic swoj kontrakt to nie takie proste:) wczoraj na temat gejsz tak sie doksztalcilam ze to nie feminizm:) hm niestety po ostatnim farbowaniu wlosow , oczywiscie przez przypadek, dolączylam do tej przyslowiowej grupy:) kolejny raz pozdrawiam, oczywiscie ze pokojowo, jedynie troszeczke czepialsko, ale i tak się podoba!! Agnes
Jacek_P. Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No! Nareszcie zostało docenione podstawowe przesłanie tego światłego Utworu Dziękuję Ci O! Lady! :)))))* Ja-bardzo zadowolony-cuś
Rekomendowane odpowiedzi