Wuren Opublikowano 31 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Między nami mówiąc dotknięta złotem w szkle żyje żywica Gęstnieje cynamonem brzegiem obrusa z prowansji Rodan Zaklina lato Spojrzenie w rytm winnego mistralu traci równowagę * Powiało lawendą zasypiają rzęsy budzi się art-deco Toruń, 30.10.2004
Arena Solweig Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Powiało... nawet bardzo i uniosło powyżej impresyjnych obrusów, lawendy .. rozpłynęłam się w mistralu reminiscencji. Ładnie – tak jak lubię…Arena
Ona_Kot Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 bez rzęs rzęsom wytaczam wojnę! :D i jeszcze zasypiają....dr Wuren! pozdrawiam
anuncja em Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Senanque, tam lawendowo dopiero zniewala! piękne... resentymenty wróciły dzięki :-) pozdrawiam an.em
Alicja Powroźnik Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Zgadzam się co do rzęs,ale całkiem całkiem...:) Podoba się.
Wuren Opublikowano 31 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Dziękuję za poświęcony czas ;) Pani Areno - cieszę się Kocico - rzęsy tutaj antytezą... :) tym razem się upieram ;) Pani anuncjo - baardzo dziękuję, że nie o moście ;) hihi Pani Alicjo - rzęsy - patrz wyżej :D Pozdrawiam Wuren
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a mnie łapie szewska pasja - że do impresji mi dalej niż do dłuta, którym chcę ten wiersz "zdłucić" by dojrzeć co w środku - bom na zapachy (nie ma mowy o smorodach) jam nie czuły MN
Klaudiusz Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 tym razem nie - kompletnie nie moje klimaty... a wpisuję się tylko dlatego żeby dodać swój głos w sprawie rzęs (oczywiście popieram wojnę :)) )
Anastazja.P Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 wieje sobie lawendą..gdzies tam unosi sie zapach cynamonu....coś nie wróci...coś stworzyło obraz, który wraca z ciepłem niczym bumerang w świadomości...a świadomość zatracona w równowadze naciskając na rzęsy...ciepły powiew wspomnienia grzeje....przeszłosć nie wróci zyć może tylko w głebi jak żywica mieniaca sie zlotem...jeśli się myle popraw Doktorku :)) Pozdrawiam Ana.
teraa Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 nie lubie tego typu poei dlatego ani jej nie oceniam - czyt. krytykuje :P ale podobało mi się - i dlatego postanowiłem zostawic po sobie ślad gęstniący cynamon.... choć wtórne jakos dziwnie smaczne + Tera
Witold Marek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Koniecznie z tą gwiazdką :) Deser poetycki, jestem pod wrażeniem, a przecież środki prościutkie, z premedytacją transparentne. "Rzęsy" całkiem na miejscu (nie lubię ich tylko w wierszach kobiet, kiedy piszą o s w o i c h rzęsach, s w o i m czole itd.). Wiersz-akwarium trochę, fascynująco oświetlone również prostym, jedynym, wędrującym źródłem światła... No, dość, za dużo tych zachwytów. Pozdrawiam.
Hanna Kilt Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 wszystko tak smaczne ze chcialoby sie schrupac, prawdziwy poetycki deser lodowy:) przepraszam za brak polskich znakow alew anglii nie maja polskiej klawiatury pozdrawiam i jestem ciagle pod wrazeniem ania a te rzesy, hmm... dla mnie moga zostac:)
Rekomendowane odpowiedzi