WiktoriaW Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 do sedna sprawy doszliśmy bijąc się po twarzach była kolej na śmierć na pustkę w źrenicach próbowałam cię odbić taki dziecinny bunt przed zamykającym się światem przed powrotem najbliżej było nam bez ubrań zrozumienie wnikało w skórę fizjologicznie drżały powieki a słowa wrastały w siatkówkę myślałam że zakręcasz tubkę od pasty do zębów i kładziesz rękę na biodrze gdy śpię ale ty wciąż łapałeś pion trzymając wzrok w kieszeniach wyszedłeś z miasta układając równo kołdrę we własnym łóżku
Wściekły Azot Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Natychmiast przenieść ten utwór karnie do działu "Dla wprawnych..."!
HAYQ Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 pierwsze trzy strofy świetne, ostatniej przydałby się mały tuning związany z rymami. Bo tak ogólnie też jest niezła. O ile w trzeciej "skórę - siatkówkę" brzmi całkiem fajnie, to dodanie "tubkę" już ciutek przedobrzyło. Może to tylko moje odczucie, bo z kolei: "wciąż - pion - wzrok" jakoś zupełnie mi nie przeszkadza :) Dobry wiersz. ("Miasteczko" też - trochę szkoda go w tamtym dziale) Pozdrawiam
WiktoriaW Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Byłam niecierpliwa i nie chciałam czekać tydzień na zamieszczenie wiersza, dlatego Miasteczko tam się znalazło. Te słowa, które wymieniłeś, nie rymuja się, konczą się tylko na tę samą literę. Hmm, nie zwróciłam na to uwagi. Pomyślę o tym. Dziękuję bardzo.
HAYQ Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Jesteś pewna? A ja myślę, że to są rymy - tzw. asonansowe, gdzie rymują się samogłoski. Bywają jeszce konsonansowe, tu sprawa dotyczy spółgłosek Asonans to np. owoc - kłopot, mądre - kołdrę, nie mógł - czeluść, pojutrze - kluczem itp. Nie musisz przecież nic zmieniać, to tylko mój subiektywny odbiór, a wiersz i tak mi się podoba :)
WiktoriaW Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Kurcze, nie znam sie na takich niuansach, ja sobie tylko piszę od niedawna, czasem lepiej, czasem gorzej.
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 całkem bardzo nieźle na początek - oby tak dalej ;-)
paper_doll Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 póki co najlepszy tekst dziś. sprawnie, klarownie, konsekwentnie. z chęcią przeczytam kolejne. P.
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgodzę się z przedmówczynią. Masz literówkę w słowie "wyszedłeś". Pozdrawiam, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 I ja - z przedmówczyniami. Pozdrawiam.
WiktoriaW Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Dziękuję Wam bardzo, literówkę zaraz poprawię. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi