Magdalena_Blu Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 "widzę cię z różą w zębach choć wiem że to tani był greps lecz spodobał się Jane" * rozsypuję w sobie kolorowe szkiełka kalejdoskopu co obrót historia księżniczki z wieżypretty woman melancholijnych stacyjek pamiętam postać przy oknie i modlitwy piętnastoletnich kapitanów gładzących sukienkę myślę o chabrach dla niej których główki opadły wieczorem wraz z tonami powietrza niebieskim prochowcu*Leonard Cohen
Marek_Petrykowski Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 pretty woman melancholijnych stacyjek - coś jak wiatr - na dusznej stacji - co tory przenosił - na obczyznę sinej chmury. Bardzo, bardzo...
maria_bard Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Są jednak stacyjki! Zawsze coś blisko... Jeden z Twoich melancholijnych, mniej zakamuflowaych wierszy. Takie lubię, bo "romansowe" troszkę, ale od zagadek i szyfrów nie wolne. Też byłam piętnastoletnim w kiecce w samym środku Patagonii:) Gorzej z księżniczką :))) Chabry dla kapitana raczej nie! Lepsze owady wuja Benedykta-entomologa :). I nie chcę wiedzieć, co znaczy "niebieski prochowiec" w miejscowniku...pozdrawiając. mb.
Gość Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 he, ciągnie do piętnastu lat... :) kapitanowie w tym wieku.. no nie wiem, raczej nieświadomi steru. a potem "tony powietrza" raczej nie ułożą prochowca (żagla) w odpowiednim kierunku. smutny utwór jak dla mnie. pozdrawiam Magdalenko :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Z rozpędu przeczytałam - niebieski mundurek, ale wydaje się, że musi być prochowiec? Nie pasuje mi składnia: myślę o chabrach dla niej których główki opadły wieczorem Za to jest klimat balladowo - cohenowski! Pozdrawiam, Grażyna. :)
Magdalena_Blu Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marku, też lubię ten fragment:)
Magdalena_Blu Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, że stacyjki są mi bliskie:) Fajnie, że mniej zakamuflowane, a słowo "Patagonia" ma w sobie coś melodyjnego, często mi chodzi po głowie. Piętnaście lat - jakby wczoraj:) Hej:)
Magdalena_Blu Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. On miał lat 15, był rok starszy i szalenie inteligentny, jednakże jak się okazało niedostatecznie:) Latał z kwiatkami, za głupiutką panienką i jakoś nieodparcie ta piosenka zawsze przypominała ten obrazek. Fakt, niezbyt wesoły:) Żagiel z prochowca - dobrze odczytałeś:) Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie długo myślałam nad tym fragmentem, ale szkoda mi wyjąć "dla niej", tak naprawdę jak na razie nie mam pomysłu jak to poskładać:) Może na coś wpadnę. Dzięki i pozdrawiam również:)
M._Krzywak Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Mądry, stateczny, przejmujący, ciekawy... Ech, poeci nie umierają nigdy. Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Tęskni się peelce w wierszu tęsknotą za minionym, godną Jane. Ładnie, a przy tym konsekwentnie, bo Cohen otwiera i zamyka utwór. (A, i Verne mignął między wersami, nie pierwszy raz :) Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki:) Wyszło bez prężenia mięśni, może za to z lekkim mizdrzeniem:)
Magdalena_Blu Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Verne jakoś mi się wciąż pcha na afisz - pewnie przez sentyment:) Pozdrawiam również:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 wiersz pełen symboli, do zatrzymania, zastanowienia. niech Dick'owi pomyślne wiatry w błękitny.... pozdrawiam:)) www.youtube.com/watch?v=hAanOLTsFGc&feature=related www.youtube.com/watch?v=ZfATDsOVfAI&feature=related
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki:) i za linki również. Pozdrawiam:)
emil_grabicz Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Wciągający klimacik i czyta się nieźle :)
Spółka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 kapitalny wiersz. gratuluję. pozdrawiam S.
Magda_Tara Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 przylazłam za Spółką. warto było. fantastyczny, brawo :))
Magdalena_Blu Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klimat to bardzo ważny element - chyba nawet najbardziej:) Dzięki:)
Magdalena_Blu Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i również pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi