BARBARA_JANAS Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 za domem wróg ciemny las i kosz jabłek na ganku korba studni łamie młode kości dzieci nie są do zabawy proca na orzechy laskowe jest jedyną bronią a matka wyszła z domu ubrana w pasy i modlitwę chciały pobiec złapać jej oddech na pamiątkę a ona rozpłynęła się na tylnym siedzeniu karetki z nosami przy szybie obserwowały jej walkę ze słońcem mrużyła oczy zaciskała usta a włosy - wstążki na wietrze ramiona miała ciepłe zawsze otwarte słowa jak kwaśne cukierki i zimne stopy to nie był przypadek to była zimna konsekwencja przeszłość zostawia plamy soku malinowego gęstego na śmierć i płatki śniegu pod stołem na stole przy ścianie rytuał odchodzenia zawsze zaczynał się tak samo była jesień drzewa chyliły się ku upadkowi jak ona tylko teraz bóg śmiał się w nas przez łzy przymierzając jej sukienkę uśmiech i paznokcie
WiJa Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Mogę tylko powiedzieć, że takie wiersze to moja słabość (żeby tylko do poezji). Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie zmieniam zdania o Twoich wierszach, Basiu. Zaczęło mi się od "drzwi" i zostało. Mimo, że zmienił się mój nick ;) Czytam to, co powyżej i tak sobie siedzę, znowu czytam i najgłębiej zostają te dwa wersy: "tylko bóg śmiał się w nas przez łzy przymierzając jej sukienkę uśmiech i paznokcie" żadne moje słowo nie odda emocji i uznania dla finezji słowa. Pozdrawiam serdecznie.
onyx Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Piękny. Dziękuję, pozwoliłaś mi oswoić troszkę moje własne emocje. Pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Dziękuję za obecnośc pod wierszem WiJa - najlepiej wykorzystać poezję by pozbyć się tych "słabości". maria bard - podejrzewam, ale brak pewności niecierpliwi. może na PW zdradzisz sekret starego nicu. onyx - cieszę się, że tak to właśnie działa. Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 dwie pierwsze strofy w zupełności wypełniają temat; motyw z dziećmi doskonale czujesz i realizujesz - gratulacje! J.S
dzie_wuszka Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bardzo śliczne * reszta wyszła trywialnie pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zawsze podziwiam i podziwiać będę, chociaż ostatnio mało bywam. Serdecznie pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Dziekuję za słówko pod wierszem dzie wuszka - nie byłoby wiersza bez tej trywialności. Przynajmniej w rzeczywistości fenomenologicznej. Leokadia Koryncka - powroty czasem bywają przyjemne. Pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, lubię twoje głaskanie pod włos. :) Pozdrawiam.
dzie_wuszka Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 tego, pewnie tak, ale może byłby lepszy :) wie Pani, Pani Barbaro, takich samych wierszy mamy wiele (mówię tez o swoich i również je zaliczam w przykład) ważkich i dobrych tyle, ile się spod tej sztancy i sztampy wydobędzie albo przynajmniej sztancy odgryzie :) więc naprawdę przepięknie zrobiła Pani te dwa miejsca, aż zazdroszczę, ale wiersz nudny pozdrawiam ponocnie i środ-kowo, choć północnie ;)
Bernadeta Tadych-Manuszew Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Moim zdaniem wiersz jest pełny i wielki, choć każdy ma prawo czuć inaczej. Będę odtąd czytać Twoje utwory. Chylę czoła.
BARBARA_JANAS Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po trzykroć się zgadzam. Jeszcze nie spoczęłam. Chociaż mnie nie nuży ;) Pozdrawiam :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ba ! Nawet powinien ;) Dziękuję i pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Lubię go Basiu, choć koło studni zamieniłbym na korbę;) Potrafię sobie wyobrazić, jak go mówisz i dreszcz przebiega po grzbiecie. Pozdrawiam. Leszek
hubertk Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 zabrakło mi kunsztu, w tym wierszu, ale moę się mylić.
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Leszku- korba jest taka męska;) Koło w tym przypadku jest symbolem powtarzalności. Mam nadzieję na kolejne spotkanie i poczytanie. -------------------------------------------------------------------------- stanisław prawecki - "choć lata mijają - jest bardzo stabilny" - zastanawia mnie ten komentarz. -------------------------------------------------------------------------- hubertk - cóż... A swoją drogą jestem ciekawa, który wiersz, według Pana jest kunsztowny. Czy mogę prosić o przykład. -------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam serdecznie
bazyl_prost Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Przełamanie tabu smierci? nie wiem czy śmiać się czy płakać, troche'm skonfundowany
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Według uznnia. Wszystkie uczucia dozwolone. Pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 zalogowałem się Basiu specjalnie dla tego wiersza,żeby Ci napisać że jest piękny,błyszczy perłą w zgliszczach Z-ki,przywołuje wspomnienia,obnaża dzisiejszą jałowość - wielkie dzięki za wzruszenia,za powrót pozdrawiam sedecznie
Rekomendowane odpowiedzi