Krzysztof_Kurc Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 z pierwszą falą światła, powraca do mnie wyblakła fotografia na której młodzi ludzie skaczą z pomostu do jeziora, będę z nimi długo rozmawiał, i dzisiaj nie wpadną do wody w czasie kiedy sprzątam wewnątrz siebie, wciąż lecą ptaki, książki to też ptaki o wielu skrzydłach, przypominają wyzwolone przez pisarzy opowieści głodnych ludzi, obrazy odczytywane w chwili ciszy, by nakarmić wyobraźnię cudze wspomnienia stały się moje przez zasiedzenie
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 zasiedzenie - istotnie była długa rozmowa :) a tak poważniej: frapuje mnie tytuł i sprzątanie "wewnątrz siebie", czy aby skuteczne i czy w ogóle można tego oczekiwać od samego siebie bazując na losie (przykładach) innych. ciekawy wiersz. pozdrawiam.
adam hoff Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Książki, to ptaki wędrowne... Zasiedzenie w tym przypadku brzmi dwuznacznie - można się zasiedzieć, spełnić w pobudzonej wyobraźni, ale można też zasiedzieć własne tęsknoty i pragnienia, żywić jedynie cudzym, być obwolutą "przelatującej" rzeczywistości.
Bronisław Jaśmin Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ten wiersz zawiera w sobie szczególną motywację. Przekaz bardzo mnie nakłonił do poszerzenia wąskich i nadal nieobfitych scenerii książkowych. Niestety "uptaszone" książki zbyt długo nie utrzymują lotu: nie karmią na tyle refleksjami, a procesy psychologiczne i emocjonalne (jakieś wrażenia, głębsze stany świadomości) bardzo szybko okazują się złamanym, poranionym skrzydłem. Pewnie dlatego tak szybko książka rozbija się o roczarowującą jak zwykle rzeczywistość. Dodam jeszcze, że jestem pod wrażeniem wiersza, zastanawiający. Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Rozmowa wciąż trwa. Myślę że takie sprzatanie ma sens. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Tak, książki to ptaki przelotne, kilka do mnie nie powróciło. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ubarwianie rzeczywistości, jednak "Ptasiek" leci we mnie cały czas. :) Pozdrawiam Krzysiek
Ran_Gis Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 -cudze wiersze stały się moje przez zasiedzenie. tekst typu 3D. poz R
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W 3D jest więcej miejsca. :)) Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi