Agnieszka_Horodyska Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Smutno spotykać onirytwora W mgłach górskich ciemnej kleistej ciszy Brzydki i mały a jego pora Wtedy gdy miesiąc kołysze Kołysze smutno kleistą ciszę Gwiazdy się garną jak kurz do potu Ciemno i zimno I nagle słyszę Trzepocze futrem do odlotu Odlotu w sny uśmiechające Twarze nareszcie ukojone Siada na ciała śniące drżące Odciąga dusze w ciemną stronę To nie zwątpienie czarny bór To nie szlachetna szczerość lęku Włochaty nędznik onirytwór Bez sensu i bez wdzięku
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 (To on: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/John_Henry_Fuseli_-_The_Nightmare.JPG)
anna_rebajn Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widziałam Agnieszko obraz. Muszę przyznać, że oryginalny. Obawiam się, że nie potrafiłabym napisać na ten temat wiersza, a Tobie się udało. Jeszcze powinnaś dopisać słówko o koniku, bo muszę przyznać budzi respekt. Pozdr. ciepło. a
Anna_Para Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Agnieszko, poprawiłabym link z adresem, do którego odsyłasz, bo niestety - nie jest aktywny;) Poza tym - biegnę poszukać sobie tego potwora, a nazwałabym go "onirotworem"... byłoby logiczniej słowotwórczo, ale wówczas pojawi się "otwór" i może poprowadzić czytelnika na manowce;)))))) Cieplutko pozdrawiam i chwalę wiersz, bo wart tego. Para:)
HAYQ Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 :( a ja myślałem, że to o Clooney'u będzie ;) Wiersz ciekawy, z tym, że nie podobają mi się powtórzenia z ostatnich wersów w następnych strofach, tak trochę z folklorem się kojarzy. Obrazka nie zobaczyłem, niestety Pozdrawiam.
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Anno R., dziękuję za odwiedziny. Nie wspominam o koniku, bo ten obraz nie był pierwszą przyczyną. Pierwszą przyczyną było spotkanie onirytwora, a dopiero potem przypomniałam sobie, że już go gdzieś widziałam :) Anno, masz rację, że wtedy byłby wprowadzający w błąd otwór ;) Dziękuję za opinię i za odwiedzenie. Ten link najlepiej skopiować i wkleić w nowym oknie. Nie mogę wstawić "http ://", bo wtedy nie da się wysłać komentarza... HAYQ, przykro mi, że zawiodłam, następny może być o Clooney'u, ale tytuł już będzie musiał być inny. Obrazek się wyświetla jak się skopiuje adres i wklei w nowym oknie. Powtórzenia są przecież najfajniejsze ;) Może drugie jest inwalidą, ale na razie trudno. Dziękuję za przybycie :)
NOWA Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Fajnie napisany, podoba mi się. Pozdrawiam:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 NOWA, dziękuję bardzo za komentarz :) Pozdrawiam :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Leśnolud Rechacz ? Chodzi mi po głowie napisanie bajki dla dzieci , a nie mogę się zebrać :-) A on ci z tych samych klimatów ... ;-)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Przesyłam przez forum gorące życzenia powodzenia :) Bajki dla dzieci mają w sobie często (jeśli to nie są kreskówki na Cartoon Network) coś niezwykłego. Pozdrawiam!
marta_sawicka Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Bardzo mi sie podoba bo piszesz podobnym stylem jak ja pozdrawiam serdecznie:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dziękuję za skomentowanie, pozdrawiam :) !
Rekomendowane odpowiedzi