Ania_G. Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie jesteś deszczem a jednak kwitną we mnie ogrody gdy stukasz w szybę zza okiennicy duszy wychylam dość popaprane sprawy i czekam aż się przewietrzą szukasz mnie zawsze ja tylko czasem dam się odnaleźć by aż z Tagasty musiała przybyć Twa dobra wola dokąd mnie cierpieć będziesz o Prawdo? pozwalasz myślom moim koślawić Twoje oblicze morze wszechmocy Twej do kałuży przelewam próżno prędzej utonę w niej niż zrozumiem gdy się Hippony rozstąpią mury będziesz mi wiatrem
Anna_Para Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Nawet jeśli w zamyśle miała to być stylizacja na styl biblijny - za dużo tu patosu, inwersji. Nie bardzo rozumiem cel. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
HAYQ Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 pomyślnych wiatrów cierpiącym na zaparcia chyba się przewietrzę, przepraszam.
Janusz_Ork Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Aniu, jak to mówią: prawda zależy od punktu widzenia, tenże od miejsca siedzenia itd. Jakoś nie doczytałem się jaka to prawda i czyja. Dalej próbować. Pozdrawiam. J.
Ania_G. Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda przez duże P jest tylko jedna.Zachęcam,aby dać się Jej odnaleźć.
Beata Piłat Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 ...prawda nigdy nie jest miarą absolutną ,ale zawsze umowną miedzy uczestnikami wydarzeń w pewnym określonym momencie , im bardziej chcesz Prawdy ,tym bardziej ona się oddala...pozdr.
Ania_G. Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. “Ja jestem Drogą i Prawdą i Życiem.Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie“ J 14,6
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 po przeczytaniu pierwszej rozbudziłem apetyt , a tutaj ... Kupuję tylko pierwszą ;-) W nich jest poezja .
Rekomendowane odpowiedzi