Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 z południowego zachodu szedł niespiesznie poszarzały anioł w Rosochatej przysiadł na rozłożystej zmęczony rozterkami swojej niegdyś białej duszy zakurzona suknia spłynęła falą do ziemi ukazując resztki nieskazitelnej koronki niebo sprzyjało puszystą chmurką a kontekst zadumie jak dziesięć ogarnąć zmieniły wymiar i znaczenie ruszył dalej by dotrzeć na inaugurację ale czy beton w ławach ma sumienie i nie o krzyż tu idzie nawet anioł stracił wiarę i naiwność
NOWA Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Ma prawo być poszarzałym ten anioł. Bo ten beton w ławach.....Super ujęłaś temat, podoba mi się. Pozdrawiam:)))
Spółka Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 a niech próbuje anioł. widzę postęp w pisaniu. podoba się pozdrawiam, Emmo. S.
Oxyvia Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Emm, świetny wiersz! Bardzo mi się podoba ta ballada! Niestety, te dziesięć teraz jest już całkiem inne niż było dwa czy trzy tysiące lat temu... Pokomplikowało się życie. A jeszcze do tego mamy coraz więcej betonu, nie tylko w ławach, ale i na stołkach.
Ela_Ale Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgadzam się ze Spółką. Coś w tym wierszyku jest...Może kilka słów do wygładzenia, ale wymądrzać się nie będę, bo pewnie sama byś dostrzegła, co drapie :))) Ale fajnie. Nie musiałaś dopowiadać, że o sejm chodzi. Tak myślę. Pozdrawiam. Elka.
Wściekły Azot Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgadzam się w stu procentach z tytułem.
Magda_Tara Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 dojrzalszy, bez urazy, ten wiersz :))))))) oj, dojrzalszy, ale wolę te poczochrane takie, pofikołkowane :D ten społeczno-polityczny, choć o anielach! anieli zakazane we wierszach, bo banalne jak motyle :D buziak, Emm!
Dawid Rt Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Im dalej tym robi się ciekawiej :) pozdrawiam
Biała Lokomotywa Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Chwalę, że jest myśl prowadzona przez cały wiersz- bo to jest podstawa. Co do formy, kręcę nosem, bo widzę wiele wyrazów niepotrzebnych - któryś z pisarzy powiedział, że pisanie wierszy to jest sztuka wykreślania wyrazów i to jest podstawowa wskazówką, którą sobie na początku zabawy z poezją wzięłam do serca. Np. osobiście nie widzę potrzeby opisywania szat anioła ani jego bielizny, to wg mnie nic nie wnosi, jak anioł wygląda raczej każdy wie. Strofa z jak dziesięć ogarnąć ograniczyłabym do pierwszego wersu, reszta wyliczeń (mało pożądane w wierszu) zawiera się w tym. To tylko nadmuchuje niepotrzebnie tekst. Wiem, że te uwagi wymagałyby przebudowy całego wiersza, one są tylko po to, by pokazać elementy, na które wypada zwrócić uwagę. Mam nadzieję, że się przydadzą:) Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Dobry wiersz, nic dziwnego że anioł poszarzał. I anioła to zmęczyło stracił wiarę, stracił siły, ależ to się narobiło, dziwny ten świat i zawiły. Pozdrawiam serdecznie Emm-:)
wyklęty romantyk Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 na początku czytania rzuciła mi się taka rzecz w oko... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie bardziej zrozumiałe byłoby: "z południowego zachodu niespiesznie szedł poszarzały anioł" gdyż bardziej akcentuje to czynność powolnego chodu anioła i nie daje złudzenia odniesienia się tego przymiotnika do "poszarzały anioł" ogólnie całość pozytywnie. Pozdrawiam
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za Twoją życzliwość i akceptację, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za podobaś i grunt, że postęp, pozdrawiam:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, kłaniam się wdzięczna, Ty dobrze wiesz jak się tu przepoczwarzam...pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wdzięcznam za coś i fajne:), już bym wygładziła, ale niech poleżakuje, wiem, że tu nie warsztat, ale jeszcze co nieco można poprawić, pozdrawiam:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uwielbiam Twoje komentarze, zawsze wywołują uśmiech. bez podtekstów. po prostu uśmiech.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlatego taki tytuł, wiesz, że leżałam z globusem i główkowałam nad banałami:) i tak wyszło. od niechcenia, odbuziakowuję:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uśmiechnąłeś mnie tym, dzięki, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ogólnie dobre słowo; kręcenie nosem przyjmuję z pokorą, wiersz powstał dwuetapowo, pierwsza część leżakowała, końcówka powstała dziś, na gorąco. opis anioła ma tu swoje znaczenie, może wrócę do wyjaśnienia tego , co do ograniczenia strofy z dziesięć zgadzam się i może coś z tym wkrótce zrobię, wszystko wezmę pod uwagę, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie dziękuję za pochwałę, a szczególnie za wersy, tak, dziwny jest ten świat.. pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi