Vera_Ikon Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 te listy do ciebie, te nienapisane o których przyszło zapomnieć mi nie raz odbiły piętno na moim czekaniu na chwilach, których nie było i nie ma skulona w sobie, gorzko zawiedziona odkryłam głębię niedookreślenia jakie to stare i nowe doznanie poczuć jak czas niczego nie zmienia wspólnego życia, cośmy go nie mieli słabnące echo błądzi gdzieś w przestrzeniach na wyciągnięcie ręki być się zdają małe tęsknoty i płytkie marzenia a jednak czasem jeszcze się skraplają w gęstwinie rzęs emocje niedoznane i uwierają trzymane w kieszeni te listy do ciebie, te nienapisane (30.09.2011) Witam. Brakuje mi słów - o zgrozo! Szukam pomysłów na zastąpienie banalnego "gorzko zawiedziona". I ostanie wersy przed klamrą kompozycyjną też gryzą. Pomoc mile widziana. Pozr. Weronka
Anna_Para Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Wero, przepracowałabym inwersje. Będzie to trudne, bo jest rym... gorzko zawiedziona to pikuś, gorsza jest gęstwina rzęs:)skulona w sobie, zawiedziona ranem odkryłam głębię niedookreślenia jakie to stare i nowe doznanie poczuć jak z czasem nic się nie odmienia - a tu - rytm szwankował I tak by trzeba było powarsztatować. Powodzenia. Cieplutko, Para:)
bazyl_prost Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Gąszcz żelaznych doznań to nie drewno, proponuje spacer po lesie
Rekomendowane odpowiedzi