Emmka_Szlajfka Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 jesienna ballada snuje się smutkiem nostalgia myśli otula mgiełką po co nam ona i jej dni krótkie o jutro drogę dające lękom smutek i jesień są dla równowagi aby docenić majowy bez i Ewy w raju brak rozwagi co dał szał zmysłów i padół łez dałaby radość rajska sielanka gdyby nikt nie znał co to jest zło każdy dzień życia to niespodzianka szczęście i rozpacz szczyty i dno
Beata Piłat Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 ...wiersz jest super , a Ewy wciąż są nierozważne przez co tyle łez... pozdrawiam B.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 jesienna ballada nie zawsze smutna omami paletą uroczych barw czar ławek parkowych Ełku czy Kutna odkryły tysiące szczęśliwych par ... pozdrawiam Jacek
Magda_Tara Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 sinusoida czyli :))))))fiu fiu jak filozoficznie, Emm, u Ciebie ;)) podoba się taka jesienna sonata z przymrużeniem oczka! buziak!
Waldemar Talar Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - mi również przypadł twój wiersz - druga zwrotka super . Miło i ciepło się czyta taki wiersz - bardzo refleksyjny . pozd, serdecznie
Jan_Wodnik Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Klasyka napisana z sensem.Podoba mi się. Pozdrawiam.
NOWA Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 A mnie utkwiły słowa, że i jesień jest dla równowagi, nigdy w ten sposób nie myślałam o jesieni. Wiem, że tak w życiu jest, ciągłe przeciwnośći: szczęście i rozpacz, szczyty i dno. Jesień zawsze jest dla mnie końcem lata które kocham, więc za nią nie przepadam, ale teraz może spojrzę inaczej. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam :)))
HAYQ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Poza "nostalgią myśli" ładny wiersz. Urwałbym jeszcze jedno "i" z ostatniego wersu. Pozdrawiam.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za wizytę i miłe słowa:), pozdrawiam, Ewa:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda, złota polska jesień szczególnie w górach- piękna. i jesienna miłość. rzadka, a tym wartościowsza, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki:), a tak mnie naszło (jakiś czas temu), wiersz wyglądał zgoła inaczej, całkiem częstochowski i z jeszcze jedną zwrotką, pewnie i teraz mu do ideału daleko, ale jak widać nauka całkiem w las nie idzie:), pozdrawiam:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miłe słowa, ciepło pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, dzięki za odwiedziny, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za odwiedziny i upodobanie, miło mi, że odnajdujesz coś nowego:), za jesienią też nie przepadam, bo mam masę liści do grabienia, no chyba, że słoneczna w górach- to lubię, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, dzięki za odwiedziny. przestawiłam szyk w wersie, może będzie lepiej oddawał myśl:)) [nostalgia myśli otula mgiełką] na [nostalgia otula myśli mgiełką] pozdrawiam:))
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 miejscami ciężko mi się czyta ale trudno / nie moja estetyka nie moja paleta barw / ale wiersz sam w sobie do przyjęcia / taka troszkę posłodzona łza która rozpływa się w kąciku ust / ale zrobiłbym w ten nieznaczny sposób/ jesienna ballada snuje się smutkiem nostalgia otula myśli mgiełką jutro drogę dające lękom po co nam ona i jej dni krótkie smutek i jesień są dla równowagi aby docenić majowy bez i Ewy w raju brak rozwagi co dał szał zmysłów i padół łez dałaby radość rajska sielanka gdyby nikt nie znał co to jest zło każdy dzień to niespodzianka szczęście rozpacz szczyty i dno / t
HAYQ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, dzięki za odwiedziny. przestawiłam szyk w wersie, może będzie lepiej oddawał myśl:)) [nostalgia myśli otula mgiełką] na [nostalgia otula myśli mgiełką] pozdrawiam:)) o, pewnie, że lepiej :) nie czepiam się, ale kiedyś w 60-tce było takie słuchowisko pt. "Świnia", albo "Brzyd" ;)) Nawiasem mówiąc, świetny tekst, prześmiewczy, z wyobraźnią. Teraz mało takich. Nie pamiętam niestety nazwiska autora - może Wolski? Chyba nie, nie ważne, za to głos lektora zapamiętałem na całe życie. I tam ów lektor właśnie tubalnym głosem posługiwał się zwrotami typu: "cięciwa jego myśli napięła się" Pamiętam, że zrywałem boki, a były i smakowitsze kąski :) Pisałem już kiedyś o tym na forum, ale nie pamiętam komu /rym się trafił ;) - tam jest chyba dłuższy fragment. Do miłego.
HAYQ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Krzysztof Jaroszyński - autor "Brzyda" :)
M._Krzywak Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 A ja na tak, bo napisane to z iście Bożym talentem. A swoją drogą, kto czytał Fromma i jego artykuły o matriarchacie, ten fiknie koziołka z radości (jak ja) gdy pozna teorie powstania Starego Testamentu. Pozdrawiam.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pochylenie i przychylność, jedno "i" z końca usunęłam:), pierwszą strofę zostawiam po swojemu, bo ta zmienia rytm, a też sens nieszczęsnej myśli, z łezką nie zamiarowałam :), raczej w stanie frywolnie refleksyjnym ("pomyślę o tym jutro")- wyszło jak wyszło. pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi