Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Trwa przedwyborcza kampania, partyjne są przepychanki i naród się otumania bo są różne obiecanki. Mamią nas i znów czarują tak właściwie mydlą oczy, złote góry obiecują, ktoś miał wizję-sen uroczy. Kiedyś Japonia być miała lecz to było czcze gadanie, Irlandią też nie została, niech Polska Polską zostanie. Aby siedzieć przy korycie, przywileje, extra diety ot to jest dopiero życie Ty tego nie masz-niestety. Rzecz wiadoma cała świta przede wszystkim dba o siebie, trzyma się bliżej koryta, olewając z góry Ciebie. Zaczęło się oczernianie pod adresem przeciwnika, swoich zalet wychwalanie taka to jest polityka. PiS z Platformą się szkaluje, opluwając się nawzajem co znów przyszłość nam zgotuje, i kto będzie rządził krajem. Tu debata, tam debata, wyborców promują wszędzie a ja nie mam kandydata, jeszcze nie wiem kto nim będzie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 skoro nie masz sam kandyduj wymyśl hasło program sklej na bilbordach nakreśl widok a słowami wodę lej mów porywczo i stanowczo z klęski sukces uczyń w mig nakreśl przyszłość jasną mocną umiejętnie sprzedaj kit i się nie martw bo go kupią zaraz zbierzesz głosów las i choć może zabrzmi głupio masy z tobą ty dla mas uraaa pozdrawiam Jacek
Ela_Ale Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Polityczne wiersze opuszczam. Pozdrowienia tylko zostawiam. Elka.
złamane skrzydło Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 a ja jestem sobie wyborcą, innych mam pod ... skrzydłem :P
Magda_Tara Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 ja tak jak Elka - mijam takie tematy, ale czytam Cię i pozdrawiam. :))
Marusia aganiok Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 przerabiamy to co jakiś czas i nic się nie zmiena.Raz lepiej, raz gorzej a wierszyk dobrze się czyta:P Pozdrawiam. Po wyborach będą znowu wybory i "aby do wiosny" ;P Ma.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie dla mnie ach broń Boże nie chcę agitować mas, wolę z wędka na jeziorze, za grzybkami iść przez las. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Także serdecznie pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że zajrzałaś, pozdrawiam Madziu:)
NOWA Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 „ Kaczka nad jeziorem” Nad jeziorem mała kaczka, Choć nie była z niej dziwaczka. Wpadła do głębokiej wody, Chociaż obok miała schody. Woda całą ją przykryła, Bo zbyt ostro w nią skoczyła. Ale wypłynęła żywa, No bo kaczka przecież pływa. W polityce, aż zawrzało, Że się kaczce pływać chciało, Tylko żadna to nowina, Toć polityk każdy pływa. A może chcemy zmienić polityków ? jest na to sposób, głosujmy na ostatnich z listy ;))) Pozdrawiam!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety- kołomyja, aby do wiosny. Serdeczności:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 tak jak Nowa uważam, że po politykach spływa wszystko jak po (nomen-omen) kaczce, i g*no po wierzchu pływa. dobrze, że nie agitujesz, lecz po lesie spacerujesz. łowisz rybki,zbierasz grzybki, zimy czas nadchodzi szybki:) pozdrawiam:)
HAYQ Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 zakład z Wojskim mam na Woli. nam się ino sznur. im - diety. my trąbimy... w róg i-doli nie poprawi nikt, niestety. ;) rytm Ci trochę kuleje, ale to tak na marginesie. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 kraczą wrony i gawrony na wysokich drzewach a ja karmię się pokojem i do urn dojrzewam bo kto głosu nie oddaje niech nie psioczy i nie łaje choć wybrano nie tego... z jego winy ...bez niego serdecznie pozdrawiam, Bolku :))) Krysia ps a swoją drogą ...szkoda, że nie kandydujesz... byłoby poetyczniej :)
Ran_Gis Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 . można.. zsunąć stringi uchylić rozpory i olać wybory - nieobecnych nie liczą.. nieprzytomnych tak.. poz R
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raz wilk posłuch chciał mieć w stadzie, wiec po dość długiej naradzie na przywódcę go wybrali lecz nazajutrz żałowali. Wilk był wielkim rozpustnikiem i w kumoterstwo wszedł z dzikiem, dzik wypasł się przy korycie a wilk wiódł beztroskie życie. Dobro garnął w swoje łapy, dla stada rzucał ochłapy, marudny był i złośliwy, zrobił się taki leniwy. Aż trafił na myśliwego, ten z fuzji wypalił w niego na tym będzie koniec pieśni, wreszcie i wilka ponieśli. Dziękuję za wierszowany komentarz dobry z humorkiem. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za sympatyczną rymowankę. Któż z nas nie lubi natury a to już za pasem jesień, niech tam kłócą się u góry -ja wolę spacer po lesie. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś jest nie tak-coś kuleje i te ciągłe obiecanki lecz nikt chyba nie naleje z próżnego do pustej szklanki. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet głośno skrzeczą kawki -Obowiązek oddać głos a na to szpak dostał czkawki i znów psioczy na swój los:) Dziękuję Krysiu za miłą wizytę i rymowany komentarz. Z serdecznym pozdrowieniem:)))
Rekomendowane odpowiedzi