Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Działaj rozważnie i z rozsądkiem życia drugiemu nie zatruwaj, kieruj się sercem nie żołądkiem, wszak licho nie śpi więc wciąż czuwaj. Pamiętaj nie idź na brawurę, stąpaj rozmyślnie nie pochopnie, zachowaj umiar i kulturę gdy stajesz na kolejny stopień. Żadne tam takie w nosie muchy, dwie matki ssie pokorne cielę i okazując trochę skruchy przyjaznych uczuć zyskasz wiele. Śmiało przez życie masz wędrować i uniesione wciąż miej czoło i aby nie daj się zwariować życie bierz zawsze na wesoło. Niepowodzenia rzucaj w cień które też życie Ci serwuje, jutro znów będzie nowy dzień i ranek Ciebie uraduje. Kiedy pozyskasz te zalety to będziesz niemal ideałem bo mało kto je ma-niestety ja także bardzo je mieć chciałem.
Oxyvia Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Ha ha ha! Świetna humoreska, autosatyrka, bardzo sympatyczna. :-) Tylko chyba masz drobny błąd, ale może to wcale nie błąd? O tutaj: "i uniesione wciąż [u]mniej[/u] czoło" - czy nie powinno być: "miej czoło"? Pozdrawiam słonecznie w deszczowy dzień. :-)
Ela_Ale Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Jak to jest, że i ja nie mam tych zalet? I nadto - pogodziłam się z tym brakiem! Czego życzę wszystkim, a szczególnie - Autorowi tego Vademecum. Serdecznie - Elka.
Dyziek_ka Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 I masz je bo musiałeś być chyba z nimi w zgodzie gdy pisałeś. I nie miej do siebie pretensji za odstępstwa, to przecież sól charakteru i temat do następnych tak interesująco zabawnych Pozdrawiam
Emmka_Szlajfka Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Ideały są nudne.:), mam takie skrzywienie , że różne rzeczy kojarzą mi się z piosenkami, tu oczywiście Vademecum Skauta "szanuj czas i pieniądz, zęby myj, zbieraj złom dobry bądź dla zwierząt one też kochać ciebie chcą..." jednym słowem Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek. zgrabnie napisane, pozdrawiam:)
Staszek_Aniołek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 autokrytyczny, sympatyczny rymowaniec. pozdrawiam
złamane skrzydło Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda, ale czy tylko samokrytyczny, czyż wielu z nas nie ma tak? Bolku, pozdrawiam ciepło
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Oxyvio a coś mi się tak skojarzyło i napisałem z lekkim humorkiem, dzięki słuszna uwaga to przeoczenie wczoraj jeszcze pisałem, już poprawiam. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe odwiedziny no niestety wątpię żeby ktoś je wszystkie miał. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, pisać można i człowiek się cieszy chociaż z niektórych zalet. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie skrzywienie mi tez się wiele rzeczy kojarzy z piosenkami, wielu to ma, dziękuję za zgrabne. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki miło mi. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda, ale czy tylko samokrytyczny, czyż wielu z nas nie ma tak? Bolku, pozdrawiam ciepło Dziękuję Skrzydło za miłe odwiedziny. Serdeczności:)
teresa943 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 fajnie! wprawdzie ideałem nikt nigdy nie będzie ale o wiele łatwiej iść przez życie z takim nastawieniem, jakie ma Peel. cieplutko pozdrawiam, Bolku :) Krysia
Młody Zdobywca Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Czyta się jak fraszkę :) sama prawda, jestem na tak :) pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 i idź sobie tym tropem, czytelniku! serdecznie pozdrawiam i czekam na następną receptę, a jeśli się przyda. :))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu dobrze ze przynajmniej chcemy iść przez życie z takim nastawieniem. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może Madziu się przyda, dziękuję za miłą wizytę. Serdeczności:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 youtube.com/watch?v=82pEipumAhw - tak jakoś mi to na myśl po przeczytaniu pierwszych wersów ... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi