Zjajami_Baba Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 zsunęłam się w czekanie przewijam tuniki sukienki naturalne jedwabie drukowane w kwiaty ręcznie malowane tęsknotą czy fantazją freud powiedziałby że zazdrością o penisa tak proszę pana! jestem zazdrosna rozchylam się w ciszy kołdry zasypiam
jasiu zły Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Przydałoby się więcej... pierdolnięcią? Wiem, że brzydkie, ale to właśnie konieczne słowo. Technicznie jest ok, nie ma się czego czepić, po prostu brakuje mocy jak na utwór kogoś reklamującego się jajami. Osobie mówiącej w utworze zaleciłbym ruszenie zadka, w końcu samo nic nie przyjdzie, a od czekanie to rośnie brzuch, włosy i pajęczyny :) Ale można to interpretować jako bierną krytykę...
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 niezaspokojone pragnienia najczęściej przychodzą przed snem a myśli "przewijają" obrazy i ...tak proszę pana! jestem zazdrosna rozchylam się w ciszy kołdry zasypiam wiersz "z jajami" uwikłanymi w czekanie! :) cieplutko Babo - Krysia
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moc musi się od czasu do czasu regenerować - to raz; a dwa, gdzie jesteście, prawdziwi mężczyźni, którzy jeszcze potrzebują Penelopy? pozdrawiam:D
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo, właśnie:) dzięki, Krysiu, pozdrawiam sztormowo (piasek mokry ale pachnie:)
Ela_Ale Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Esencja jestestwa w jednym człowieku. Jak bardzo skomplikowana. Ileż ma różnych atrybutów. Nie wszystkie wszystkim dane... Dobry i nastrojowy jest to wiersz. Pozdrawiam, B. Elka.
jasiu zły Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to gdzie, pływają po morzach i oceanach i zaliczają syreny, dokładnie tak jak mąż owej Penelopy.
Gość Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Moim zdaniem ten tutaj "penis" ni w gruchę ni w pietruchę. Gdyby utwór został pociągnięty dalej to i owszem, a w obecnym rozmiarze treściowym to zbędny rekwizyt. Pozdrawiam Babo (czytam stale choć nie zawsze się odezwę) :)
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję b., Elko:) Pozdrawiam Cię zapachem sosen na wydmach:)
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to gdzie, pływają po morzach i oceanach i zaliczają syreny, dokładnie tak jak mąż owej Penelopy. Jasne. Zapomniałam, że Penelopa to głupia ci pa była, co czekała nadaremnie:(
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech, Popsuty, no właśnie że to penis robi ten kilmat feministyczny, o który mi chodziło, będę się spierać z Tobą:) - powiedz, naprawdę wygląda to tylko na fantazję o bzykaniu? Pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech, Popsuty, no właśnie że to penis robi ten kilmat feministyczny, o który mi chodziło, będę się spierać z Tobą:) - powiedz, naprawdę wygląda to tylko na fantazję o bzykaniu? Pozdrawiam:) Jej... wg mnie albo "w tę albo we w tą" :) Bo klimat wyczuwam bez "penisa". W sumie owa "wyczuwalność" może też zależeć od tego jakie odbiorca ma myśli (to znaczy: myśli w danej chwili lub w ogóle - jakie "wyznaje" wartości lub preferencje) niemniej jak dla mnie ciekawiej byłoby z obszarem na fantazję czytelniczą :) Ale mną się nie sugeruj, w sumie jestem chyba marudny na tym forum. Pozdrówki :)
Marek M Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Może to trzeba dać, aby dostać, a może inaczej DAJ TĘ MIŁOŚĆ I daj tę miłość – to drożdże, to moce, co stokroć powrócą miłością, radością jak upojne noce. 24 kwiecień 2003
Dawid Rt Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 nie, no penis jest na swoim miejscu i mówi ci to ktoś kto zna ten klimat, bez klucza nie zajarzyłbym intencji, która zdecydowanie ma głęboki przekaz. są jaja, jest dobrze ;)
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Gdyby nie ostatnie słowo - pomyślałabym: ooo! sprowadzasz kobiety do poziomu mężczyzn (niektórych:)) czyli, czytałabym o kobiecie myślącej jajami :)) Ale to jedno słowo czyni wielką różnicę i jak dla mnie, odbiór staje się wieloznaczny - co u Ciebie cenię, Babo. Pozdrawiam serdecznie. :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Wg mnie wszystko na swoim miejscu, jest klimat erotycznej tęsknoty - wyraźny:)
Magda_Tara Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 najpiękniejszy Twój wiersz. chciałam wybrać coś z niego, nie potrafię się zdecydować. cudny jest cały brawo, Mozjabo. kopiuję. :*
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystarczy trochę poczytać autorkę ,by wiedzieć ,że "pierdolnięcia" jest tyle ile potrzeba. Jest tak zimno ,że nie rozchylałbym się "w ciszy kołdry".Dbaj o siebie. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi