Jolanta_S. Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 na scenie on i ona – wiem brzmi banalnie to co robią na dywanie nie przejdzie cenzury – matka patrzy wieczór bezwstydnie włazi przez okno wypełnia odległość między szerokością a wysokością czworokąt pod sufitem światło przeplata się z cieniem rozmazane szkice najlepiej zostawić na jutro może cudem znikną przed śniadaniem będę wiedziała
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Jeśli na scenie dokazują oboje to konsekwentnie dałabym "matki patrzą" - nie zaszkodzi wymierzyć szerzej. Wers drugi tejże strofy jest zbyt oczywisty zarówno w wymowie jak i budowie. Zresztą zadbałaś /tym razem/ nie tylko o siebie i czytelnik czuje się wdzięczny :) Pozdrawiam
dzie_wuszka Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajny. nie pdoba mi się jedynie taki jękliwie-liryczny (psujący nastrój wiersza) wydźwięk ostatniego wersu. w ogóle ucięłabym ten wers, ale to ja pzdr
Jolanta_S. Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dorotko, (boska) matka - pozwól zostać jej w liczbie pojedyńczej... dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
Jolanta_S. Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajny. nie pdoba mi się jedynie taki jękliwie-liryczny (psujący nastrój wiersza) wydźwięk ostatniego wersu. w ogóle ucięłabym ten wers, ale to ja pzdr zastanowię się, może wytnę... serdecznie :)
janusz_pyzinski Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 oj Jolka,Jolka,co w Tobie rośnie(z każdym następnym coraz bardziej i głębiej) pozdrówka serdeczne
hubertk Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 fajnie jest- ale bez czworokąt i będę wiedziała, po mojemu oczywiście.
Ran_Gis Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 '..coś więcej niż symbol' i niech 'wieczór bezwstydnie włazi przez okno'..! czworokątnie Ran ps:jak narysować czworokąt nie będący równoległobokiem..?
Smutek_Jan Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzisiaj, Jolanto, już znacznie lepiej. Zagmatwałaś, ale tak, że nie wiadomo co w tym jest, ale ma się pozytywny odbiór. Matki widzą znacznie więcej, bo siebie i córkę równocześnie. Pozderko :)
Marek Konarski Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Tylko ostatnia strofa, z obowiązkowym ostatnim wersem. Początek ? Pani wie jak brzmi i...pisze... ;)
IN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie 2/3 [i bez "będę wiedziała"] jest klimat, jest lepiej bierz się Jolka w cugle ;)
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janusz, pięknie dziękuję. milutko pozdrwiam :)))
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można i tak... serdecznie pozdrawiam :)
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w ciemności trudno cokolwiek narysować, płomień świeczki to za mało - poczekajmy do świtu... serdecznie - jol.
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzisiaj, Jolanto, już znacznie lepiej. Zagmatwałaś, ale tak, że nie wiadomo co w tym jest, ale ma się pozytywny odbiór. Matki widzą znacznie więcej, bo siebie i córkę równocześnie. Pozderko :) jest wiele punktów widzenia... tak powinno być! poecie nie wolno rozbierać się do naga przed czytelnikiem, bo nie wiadomo jak zareaguje... :))) serdecznie pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...wie, że klepsydra od lat przesypuje ten sam piasek...
Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie 2/3 [i bez "będę wiedziała"] jest klimat, jest lepiej bierz się Jolka w cugle ;) kontrowersyjność rokuje pozytywnie. wszystko pod kontrolą ;) pozdrawiam - Jolka.
Rekomendowane odpowiedzi