Cecherz Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Gdy zbliżę się do końca świata – stanę, zawrócę i pójdę na drugi koniec -póki nie znajdę. Wiersz dedykuje Paulinie wstanę wcześnie, rano nie dalej jak do ósmej dobrze wyspany będę mógł przeżyć w pełni dzień mój ostatni, dzień końca świata starannie umyje ciepłą wodą i mydłem ręce ręce i szyje ubiorę się letnio schludnie ale wygodnie założę nową parę białych skarpet wyprasowane spodnie i czarną koszule zjem lekkie śniadanie dwa banany jabłko tosty oraz keks popije mlekiem prosto od krowy z kartonu włączę telewizor obejrzę prognozę pogody dziś będzie słonecznie, ciepło warunki biometeo korzystne w końcu to koniec świata pora umierać szkoda czasu - westchnę i wyjdę na spacer zabiorę psa w końcu to też jego koniec jeśli spotkam sąsiada podbiegnę do niego by powiedzieć, że to już : już dziś panie Zarzycki ! on tylko ciepło się uśmiechnie i odpowie (no trzeba się zbierać na tamten świat stary człowiek) nie będę spacerował długo przeczuwając nadchodzące południe tyle jeszcze do zrobienia zakupy wizyta u lekarza kapiący kran i jak tu zdążyć przed końcem świata ? 5 Maja 2011
HAYQ Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednym słowem - dzień, jak co dzień. :)
miet dlugolecki Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Panie Cecherz, Pamietam , ze w dniu konca swiata zamierzalem wymyslic wlasne Krolestwo wspaniale w purpurze trony, krzesla pozadania gdzie stalowe drzwi zagluszaly krzyki wiezniow poranny jamborai utulal mnie do snu zlosliwe Anioly przesiewaly kurz z kolorowych pism zycia A lkajace dziewice chwalily sie nedza i szydzily z pochwal dla glupiej obslugi a Pan w taki dzien wlaczy telewizor i wzdechnie z nudy ??? Do zobaczenia po drugiej stronie teczy
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Od "pora umierać" wierszyk brzmi znośnie - naiwnie ale lekkostrawnie. Siedem (!) zwrotek jałowego wstępu, to zdecydowanie przesada...
Rekomendowane odpowiedzi