Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 zwijam ponure dni w kulki, niech się toczą niechciane rozmowy z kamiennymi twarzami o egzystencjalizmie, poezji i takie tam sranie w banie chociaż, mówią, że jeszcze wiele się może wydarzyć - w końcu nie zmieniliśmy się tak bardzo. jesteśmy jakby mocniejsi jakby bardziej rozumni i obeznani, phi, przywykli do pochwał podekscytowani poznaniem poznawania, bo przeżuwać to nawet krowa potrafi niech i ja coś z tego mam, a mówią, że przy odrobinie wprawy można jak inni odprawiają dziwne rytuały i wtłaczają echo w napuchnięte powietrze może uda im się zmienić wino w wodę i przełknąć uśmiech, którym syciliśmy się przez całe wakacje bez wypytywania o drogę do wypełnienia ciała niektórzy już zaczęli hodować robaki
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak dla mnie o połowiczności dotykania Tajemnicy w trochę taki "gawędziarski" sposób ale to dobrze, bo czytając się płynie. Pozdrawiam Grażynko :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Poszukiwanie tego co najistotniejsze - bardzo dobrze się czyta. Kawałek do zadumy przed świętami. Jak najbardziej się podoba:) Pozdrawiam.
eliza2 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 trochę w innym stylu, ale bardzo dobrze się czyta:)
Anna_Myszkin Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Rzeczywiście inny od Twoich, które znam, choć też do podumania. Mnie przypadł :) Nie wiem, czy zgodnie z Twoimi zamierzeniami, ale pachnie mi tu krytyką przywar najbardziej kłujących, jak hipokryzja, "bezwarunkowa" złośliwość i zawiść. Czytam bez drugiego "jakby", a "szczyciliśmy" od pierwszego razu jako "syciliśmy" - tak mi się. Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Lo, za to, co znalazłaś w moim wierszu. Życzę zdrowych i pogodnych świąt. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To miło, Popsutku, że odpowiada Ci ten gawędziarski sposób. Dziękuję :) Wesołego Alleluja! :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, Elizo, za czytanie i dobre słowo pod wierszem Wesołych Świąt Wielkiejnocy :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, cieszy, że "przypadł" i, że tyle dało się z wiersza odczytać, a sugestie tak trafione, że z podziękowaniem- biorę. Wesołego Alleluja! :)
Magda_Tara Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 a ja tu czytam nie tylko poszukiwanie tego co najważniejsze, ale również tych, co najważniejsi - także siebie w nas i w nich. i moja ulubiona wersyfikacja. i takie rozgadanie, które uwielbiam. i świetny wiersz, brawo! spokojnych Świąt, Graża! :*
Zjajami_Baba Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, no i dla mnie to najlepszy wiersz na orgu ostatnio woda w wino i przełnąć - łał duuuży podobaś:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie napisałaś, Madziu i tak prawdziwie, dziękuję buziak poświąteczny :*
Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, no i dla mnie to najlepszy wiersz na orgu ostatnio woda w wino i przełnąć - łał duuuży podobaś:) właściwie to wino w wodę... :) ale za podobasia, buziaczki, Babo :***
Rekomendowane odpowiedzi