Biała Lokomotywa Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 boję się że rozmienisz łódź podwodną na czółna a wartkie słowa rozpędzą łupiny jak akcelerator hadronów w meandrach zderzeń zwiążemy koniec i początek światów tej samej rzeki
Waldemar Talar Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawy wiersz Lokomotywko - taki bardzo z innego świata - A wiązanie światów tej samej rzeki bardzo działa na wyobraźnie . Myślę sobie że oto ci chyba chodziło . Na zakończenie swej wizyty zapytam jeszcze czy zamiast łupiny - jakoś mi one nie bardzo pasują - no ale może się mylę . miłego życzę
M._Krzywak Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Paradoksalnie fan czółen byłby zachwycony tym pomysłem... W sumie nasuwa mi się pewne skojarzenie z łodzią i czółnami (co zbliża się do puenty), ale głośno nie będę :) Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Cały wiersz jest metaforą, którą obrazowo się czyta, peelka przewiduje zderzenie dwóch osobnych światów, ale ostatecznie z optymistycznym zakończeniem ;) Płyncie dalej ;) Pozdrawiam
Gość Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm. Po pierwszym czytaniu coś brakowało. Teraz już nie brakuje. Jednak żeby czytać należy być wyciszonym :) Świetne jest to rozmienianie na czółna i jak dla mnie mimo wszystko peel podkreśla beznadziejność "tu i teraz". Czy spotkanie świata "tego" i "tamtego następnego" będzie... nie wiem - kwestia wiary. Peel wierzy, czego nawet trochę zazdroszczę :) Pozdrawiam Lokomotywo :)
adam_bubak Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 ja tam wolę łodzie podwodne co nie zmienia faktu, że sama fraza smaczna jak zresztą całość
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawy wiersz Lokomotywko - taki bardzo z innego świata - A wiązanie światów tej samej rzeki bardzo działa na wyobraźnie . Myślę sobie że oto ci chyba chodziło . Na zakończenie swej wizyty zapytam jeszcze czy zamiast łupiny - jakoś mi one nie bardzo pasują - no ale może się mylę . miłego życzę Waldemarze, dziękuję za komentarz. Łupiny jak najbardziej - również działają na wyobraźnię:) Też życzę wszystkiego dobrego:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może faktycznie lepiej zachować dla siebie:) Fani czółen i adrenaliny mieliby używanie. Pozdrawiam również:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zakończenie może być dwojakie, bo niektórzy wchodzą do tej samej rzeki nie bardzo bacząc na doświadczenie. Coś ich zaślepia:) Dzięki Dawidzie - pozdrawiam również:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm. Po pierwszym czytaniu coś brakowało. Teraz już nie brakuje. Jednak żeby czytać należy być wyciszonym :) Świetne jest to rozmienianie na czółna i jak dla mnie mimo wszystko peel podkreśla beznadziejność "tu i teraz". Czy spotkanie świata "tego" i "tamtego następnego" będzie... nie wiem - kwestia wiary. Peel wierzy, czego nawet trochę zazdroszczę :) Pozdrawiam Lokomotywo :) Peel pragnie wierzyć, bo w zderzaczu hadronów można zaobserwować jak powstał wszechświat, ale tutaj nowy świat może być jednocześnie też starym. Pozdrawiam:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łódź podwodna zdecydowanie stabilniejsza:) Dzięki i pozdrawiam.
Ela_Ale Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 W LHC te rozlatane cząsteczki pędzą, ale wcale nie tak "rozbiegająco". One docierają tam, gdzie powinny, bo muszą! Wiem to od Heisenberga. Ale tu znowu serwujesz metaforę. Tym razem podejrzewam brak porozumienia. Niby słowa są jednakowe, a nie to samo znaczą. Znowu ciekawe to małe. Pozdrawiam E.
Wilcza Jagoda Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. koniec stabilizacji? każde rozmienianie jest jak rozłupywanie drewna... drzazgi nikomu dobrego nie czynią... świetne BiałaoLO!!!!
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Elu, to chyba prawda, że one celnie trafiają - dobre odkrycie:) Pozdrawiam również:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. koniec stabilizacji? każde rozmienianie jest jak rozłupywanie drewna... drzazgi nikomu dobrego nie czynią... świetne BiałaoLO!!!! Dzięki:) Sama prawda - tak to się kończy rozmienianie:)
Zjajami_Baba Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tym razem nie pasuje mi ten akcelerator choć bardzo go lubię w wierszach :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tym razem nie pasuje mi ten akcelerator choć bardzo go lubię w wierszach :) Jak najbardziej może nie pasować:) Dzięki za wizytę:)
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Rozumiem, że może być odebrany uniwersalnie, ale dla siebie wybieram skalę mikro, bo w tej lepiej mi wybrzmiewa. I taki drobiazg: czytam "jak akcelerator hadrony". Wydaje mi się, że wówczas porównanie jest domknięte. Tak mi się ;) Pozdrawiam :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Witku:)
Rekomendowane odpowiedzi