Minikado 21 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 będę pracować i żyć jak wszyscy ludzie chudnąć na wiosnę potem tyć gdy przyjdzie grudzień będę mieć kredyt własny dom być może dzieci męża samochód pracę myśl że czas jak wariat pędzi więc będę czasem tracić go i siebie w sobie trwonić a czasem ścigać będę się z nim by życie swe dogonić potem odejdę w jakiś dzień jak wszyscy ludzie dostanę kamień ziemię cień własne od-ludzie czasem odwiedzi mnie dziki kot przysiądzie na kamieniu i w ciepłym słońcu zamruczy mi piosenkę o oka mgnieniu
ewas Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Podoba się...puenta dowcipnie dopracowana.
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. RYTMICZNIE, DOWCIPNIE, FAJNIE SIĘ CZYTA I SPIEWAĆ TEŻ NA PEWNO.. BYŁOBY.. PODOBASIEM KŁANIAMSIE
Marek Konarski Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Oswoić czas, jak kota, to trudna sprawa, może nawet decydująca o szczęściu... :) Dobre.
Minikado 21 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Jeśli ktoś ma ochotę zaśpiewać, proszę bardzo. Mnie niestety słoń na ucho nadepnął;) Pozdrowienia ode mnie i moich trzech kotów, które z czasem są za pan brat - mają go zawsze pełno...:)
Waldemar Talar Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgrabny ten wiersz piosenka - i jak widzę to nie twój pierwszy udany wiersz . Dlatego tym bardziej mnie zachwyca twe pisanie . Tak trzymaj . Jak tylko czas pozwoli będę cię częściej odwiedzał - bo warto ... pozd.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Co tu dużo pisać. Dobry tekst, rytmiczny, dlatego i inni widzą w nim także dobry materiał na piosenkę. Pozdrawiam i znowu tu zajrzę. J.
Antoni Slawbicki Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 czy jest to gdzieś do ściągnięcia na mp3
Ula Podzinska Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Bardzo mi się podoba , całkowicie w moim stylu i podpisuję się obu rękami pod wszystkimi wypowiedziami. Ale jeśli można coś zaproponować. Ja napisałabym dwa wersy troszeczkę inaczej. - czas jak wariat leci, - a czasem ścigać z nim - dwa " będę " w zwrotce wydaje mi sie zbędne , chyba , że taki był zamiar. Pozdrawiam bardzo serdecznie!
Rekomendowane odpowiedzi