Bogdan Zdanowicz Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 zapowiedź wydawniczaTARA - taki tytuł ma książeczka znanej na poezja.org autorki - Magdaleny Tary. Prace redaktorskie i edytorskie są na etapie końcowym, powstał już nawet próbny egzemplarz, zatem można podać podstawowe informacje o wydawnictwie.TARA - to zbiór 20 opowiadań, a właściwie saga warszawska, oparta na losach rodziny, obejmująca wydarzenia na przestrzeni prawie stu lat. Magda pisze o tym wszystkim żywym stylem, z ciepłym dystansem, a często z ironią (również: autoironią). Świetny słuch zaowocował kapitalnymi dialogami "prosto z życia". Całość czyta się z dużą przyjemnością, ze wzruszeniem i nieustannie - z uśmiechem. Tekst jest ściśle powiązany z ilustracjami, które specjalnie dla wydawnictwa przygotował - także znany na poezja.org - HAYQ. Książka (w poręcznym formacie: 148x148mm) ma 128 stron oraz stylową okładkę z fotografią Autorki i kilkoma informacjami bio (a również prawdziwym nazwiskiem, bowiem "Tara" jest nickiem). Pozycja będzie dostępna w kwietniu br. - jeszcze przed świętami.Cena została skalkulowana w granicach 9 - 10 zł (+ koszt wysyłki: od 2,5 zł dla listu zwykłego do 5,50 dla poleconego priorytetu). Od tego momentu przyjmujemy wstępne zamówienia i rezerwacje - pierwszy nakład będzie limitowany (możliwościami wydawcy i ilością zamówień), choć dla wszystkich zainteresowanych książka będzie dostępna (możliwe są dodruki w późniejszych terminach). Polecam i zapraszam do przesyłania zapotrzebowań na adres: bezet(małpa)o2.pl Bogdan Zdanowicz (wydawca) PS. W adresie mailowym zamiast: (małpa) powinien oczywiście być znaczek: @
Magda_Tara Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 dziękuję za zapowiedź a przy okazji dziękuję Wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tomiku: Annie Parze Ani Ostrowskiej Eli Ale za ściganie moich literówek HAYQ - za wspaniałe opracowanie graficzne i okładkę (kto był w Pionkach - ten widział jakie to cacuszko) Bezetowi - mojemu Wydawcy z Krakowa za to, że: nie odstępował mnie odgłos szpicruty uderzającej o cholewy wypastowanych do błysku oficerek, przypominający o terminie ("kiedy korekta! weź się w końcu do roboty!") ;D dziękuję, Bogdanie - praca z Tobą była przyjemnością (mówię poważnie, bo my czasami sobie żartujemy) i na koniec - Tobie, Adasiu, bo bez Ciebie te opowiadania nie ujrzałyby światła dziennego. serdecznie zapraszam wszystkich, którzy chcą poznać losy pewnej warszawskiej rodziny pod adres podany przez bezeta :))))))
Ela_Ale Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Nareszcie będzie! Tak się cieszę. Miałam go już w ręku w stanie surowym i czekam na pełen rozkwit. Finezyjna, interesująca grafika gra z treścią piękne melodie z przeszłości i opowieści o ludzkich twarzach. Polecam wszystkim, a Tobie, Magdo, gratuluję, czekając razem z Tobą na dotarcie do celu. Słuchająca Twojej "muzyki" - Elka.
Pan_Biały Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 również miałem przyjemność widzieć "egzemplarz próbny" i na pewno nabędę egzemplarz księgarski. Gratuluję Magdo dziecka;), trzymać takie maleństwo we własnych rękach to niebywała przyjemność:)) r
anna_rebajn Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również gratuluję. :-))) Mam nadzieję zapoznać się z treścią, gdy całość będzie gotowa ujrzeć światło dzienne. Pozdrawiam ciepło A :-)))
Agata_Lebek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Już od dawna czekam na prozę Magdy w "papierowej formie" i przyznaję, że doczekać się nie mogę ;))) Będzie "do poduchy" jak znalazł :) Pozdrawiam Magdę, Arka, p.Bogdana i całą resztę. Trzymam kciuki, nie tylko ja ;))
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elaali, dziękuję. Ty wiesz, jak bardzo. i ściskam. też wiesz ;))))) :))
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) niesamowite uczucie - fakt! dziękuję, Rafał, za gratulacje (jak rodzeństwo! ;P ;D) :)))))) buziak!
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również gratuluję. :-))) Mam nadzieję zapoznać się z treścią, gdy całość będzie gotowa ujrzeć światło dzienne. Pozdrawiam ciepło A :-))) Agnies, dziękuję. zapoznasz się bez wątpienia. ściskam! :*
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))) to śliczności graficzne, współbrzmiące z treścią. dziękuję za gratulacje, buziaki i obecność. dziękuję Wam Obojgu i całuję. :))
Ania_Ostrowska Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Przyłączam się do gratulacji, Magda - i chcę dodać, że szczerze Cię podziwiam za upór i wytrwałość :) Ania
adam_bubak Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 no czytanie wierszy na monitorze ujdzie ale proza to prawdziwa masakra, zatem moja radość podwójna. wiesz Magda, że się cieszę (to ta pierwsza radość), że końcem końców potraktowałaś serio te swoje teksty, najpierw na orgu, a teraz to a jak nie wiesz, to już wiesz ;) no i ciekaw jestem niezmiernie, co tam imć HAYQ zmajstrował tylko popędź tych przebrzydłych wydawców, bo wydam wszystko na fajki i co wtedy? :)
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja Ciebie - za cierpliwość :))))) dziękuję, Aniu! już Ty wiesz za co! :))
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))) dostaniesz, Adam, po znajomości (na papierosy). ;P wiem, że wierzyłeś, może nie bezkrytycznie, ale jednak - w to pisanie długaśneee, wymagające (jednakowoż) skupienia w czytaniu :D no to się skupisz! aa! i pożyczyłam sobie Twoje imię! masz cholernie akustyczne imię ;D;D. dziękuję, Adam - za tę wiarę i za imię :))))))) buziak! a HAYQ - poszalał :))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Nie pozostaje nic innego niż czekać, Pruszków czeka, będzie potrzebny dodruk. Pozdrawiamy "Towar macany należy do macanta." Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))) czekaj, Krzychu! nie obejdzie Cię! ja już się postaram. dziękuję. a Ty? MASZ MATERIAŁ! i krawca :*
Anna_Para Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Gratuluję, Taro. Bardzo się cieszę. Zamawiam sobie od razu kilka egzemplarzy. Będę się chwalić obdarowywanym, że Cię znam osobiście. Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Przyłączam się do grona gratulujących z prawdziwą radością - co prawda, tomik mignął mi zaledwie przed oczami, ale będę się nim cieszyć do woli, kiedy dotrze do mnie mój własny egzemplarz. Czekam niecierpliwie :)
Dawid Rt Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jestem ciekawy produkcji, tym bardziej, że nie miałem jeszcze okazji czytać Cię w prozie. Gratuluję Magda :)
Rekomendowane odpowiedzi