Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 na czerstwym chlebie zaszczepione uczucie głodu a w ustach wypełnionych ziemią żywiczna gorycz pod językiem wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne w zaciszu nocnym ułatwia naukę oszukiwania smaku kształtem
Agata_Lebek Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 na czerstwym chlebie zaszczepione uczucie głodu w ustach wypełnionych ziemią pod językiem żywiczna gorycz wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne w zaciszu nocnym ułatwia naukę oszukiwania smaku kształtem ;))
Gość Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Myślę że korekta Agaty na korzyść. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 mnie nie za bardzo podpadł sam tytuł i całkokształ tematyczy, ale byłam J. serdecznie
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oki, prześpię się z tą zmianą. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę nad tym. To czasem mi się przytrafia. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A cóż złego widzisz w tytule? Ale miło że byłaś. Pozdrawiam ciepłonocnie Krzysiek
Judyt Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A cóż złego widzisz w tytule? Ale miło że byłaś. Pozdrawiam ciepłonocnie Krzysiek sam ten wers: wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne - odnośnie oszustwa oszukiwania smaku kształtem czyli wiersz jeśli dobrze czytam powtórnie ukazuje niewłaściwą drogę chodu za tą tytułową 'mandalą' czy tak? czy raczej zmierza ku pogłębieniu tej nauki? nie bardzo mogę rozczytać ( a tematyka jak najbardziej jest mi daleka) J. ciepłodziennie pomimo mrozu(:
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A cóż złego widzisz w tytule? Ale miło że byłaś. Pozdrawiam ciepłonocnie Krzysiek sam ten wers: wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne - odnośnie oszustwa oszukiwania smaku kształtem czyli wiersz jeśli dobrze czytam powtórnie ukazuje niewłaściwą drogę chodu za tą tytułową 'mandalą' czy tak? czy raczej zmierza ku pogłębieniu tej nauki? nie bardzo mogę rozczytać ( a tematyka jak najbardziej jest mi daleka) J. ciepłodziennie pomimo mrozu(: Przyjmijmy że tekst traktuje o zmysłach i rozumie, nie namawia do kierowania się żadną z nauk religijnych, a Mandala i Masala są symboliczne. A co do oszustwa. Zielone jabłko w doskonałych ciemnościach jest bardziej okrągłe czy kwaśne? ;) Pozdrawiam Judyto Krzysiek
Judyt Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sam ten wers: wyrośnie tylko to co łatwo poczuć i jest dotykalne - odnośnie oszustwa oszukiwania smaku kształtem czyli wiersz jeśli dobrze czytam powtórnie ukazuje niewłaściwą drogę chodu za tą tytułową 'mandalą' czy tak? czy raczej zmierza ku pogłębieniu tej nauki? nie bardzo mogę rozczytać ( a tematyka jak najbardziej jest mi daleka) J. ciepłodziennie pomimo mrozu(: Przyjmijmy że tekst traktuje o zmysłach i rozumie, nie namawia do kierowania się żadną z nauk religijnych, a Mandala i Masala są symboliczne. A co do oszustwa. Zielone jabłko w doskonałych ciemnościach jest bardziej okrągłe czy kwaśne? ;) Pozdrawiam Judyto Krzysiek ach..to wchodzimy na drogę -smaku! to zależy czy spróbuję czy sprawdzę dotykiem. To namacalne. Chociaż ja ten wers " wyrośnie...jest dotykalne" czytałam inaczej: rosnąć- dotknąć, a dla mnie rosnąć- to czasem więcej- nie dotknąć. Ot proste. Rozumiem jednak koncepcję i dotknąć- spotkać...można na wiele sposobów... Serdecznie Krzysiu. J.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmijmy że tekst traktuje o zmysłach i rozumie, nie namawia do kierowania się żadną z nauk religijnych, a Mandala i Masala są symboliczne. A co do oszustwa. Zielone jabłko w doskonałych ciemnościach jest bardziej okrągłe czy kwaśne? ;) Pozdrawiam Judyto Krzysiek ach..to wchodzimy na drogę -smaku! to zależy czy spróbuję czy sprawdzę dotykiem. To namacalne. Chociaż ja ten wers " wyrośnie...jest dotykalne" czytałam inaczej: rosnąć- dotknąć, a dla mnie rosnąć- to czasem więcej- nie dotknąć. Ot proste. Rozumiem jednak koncepcję i dotknąć- spotkać...można na wiele sposobów... Serdecznie Krzysiu. J. Wiesz, że lubię wszystko co można interpretować na wiele sposobów. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi