Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Paro. podtrzymuję moją propozycję (z W.) napicia się z Tobą - w zastępstwie. wiem wiem ;D ale za to gwarantuję radość , śmiech i jeszcze inne atrakcje. buziak, Anno! gratulacje. :*
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Taro: Miło, że i tu zechciałaś napisać komentarz. Bardzo wdzięcznie się kłaniam, Para:)
Oxyvia Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Ładny, rytmiczny, śpiewny wiersz o poszukiwaniu... Czego? Uczucia? Swojego miejsca? Pewnie jednego z drugim. Tylko w jednej strofie załamuje się rytm w pierwszym wersie z powodu akcentów: "zamykam drzwi dawno zamknięte, - a gdyby zmienić na: "Zamykam dawno drzwi zamknięte"? i przytrzaskuję cudze palce. a później z żalu miękko mięknę, składam litanię – broń w tej walce." Pozdrawiam serdecznie.
Dawid Rt Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Aniu, czy to ten? Pachnie Osiecką ( jak to już ktoś zauważył ) Podoba się, ale Ty to wiersz. Pozdrawiam ;)
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Oxyvio: Dzięki piękne. Miło mi. Serdeczności cieplutkie. Ps. Nie lubię inwersji. Brzmią pretensjonalnie i anachronicznie. Niech tak zostanie. Para:)
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Dawidzie: Nie, nie ten - skojarzyło mi się z wierszem: "Do poznania"... ale zbyt odległe to moje skojarzenie. A za komplementy dla tego "osieckowego" - bardzo dziękuję. Cieplutko, oczywiście: Para:)
Marusia aganiok Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 podoba mi się, choć nie lubię "długich" wierszy, ale ten jest wyjątkowy:D Mar.
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Marusiu: Długość tekstu nie powinna być kryterium... ;) Oj, rozśmieszyłaś mnie! Dzięki piękne. Jednak przeczytałaś! Cieplutko, Para:)
złamane skrzydło Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Anno, to jhest czysta poezja, rytmiczna, rymna i dowcipna, super
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 o poezji tylko rzeknę że urocza i rytmiczna za to miłość tu ukryta ciągle taka dynamiczna pięknie, Aniu, i tęsknie :) cieplutko - Krysia
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Skrzydle! Ależ mi miło! Bardzo mi bardzo! Cieplutko, Para;)
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To są tylko maje sugestie a nie chęć ingerowania w wiersz... I żeby ten wiersz czytał Michnikowski....;-))) . Pozdrawiam agnieszka .
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz Taki płynny, rytmiczny i śliczny. Zaczniesz a potem z ochotką kiedy pijesz już jest słodko czy to Olsztyn, czy to Kutno zaś ból głowy i jest smutno. Serdeczności:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Bolesławie: Bardzo zgrabny rymowany komentarz. Dziękuję pięknie. No tak to było ... i u Osieckiej, i u Brodskiego, których wiersze tkwią u źródeł inspiracji tego wierszyka. Cieplutko pozdrawiam, realistycznie trzeźwa, niestety! Para:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Agnieszko: Bardzo uroczo chcesz mi poprawić wierszyk... Na szczęście się nie dammmmmm! Oj, coś u Ciebie rytm... ma się nie najlepiej. Dzięki za warsztat. Napracowałaś się, co bardzo doceniam. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Tereso Krysiu: Jak Ty o mnie wszystko wiesz;) Dzięki piękne. Myślę, że to kolejny literacki materiał na piosenkę. Tym razem pogodziłam tu Osiecką z Josifem Brodskim. Hmmm, trochę to "bigos" literacki, ale jakoś tak... Cieszę się, że mam od Ciebie podobasia. Cieplutko, Para:)
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic nie poprawiam....ale w sprawie rytmu i tempa....nie odstąpie..hihi !!! ;-))) agnieszka ..
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Agnieszko: No, nie musisz;) Wiersz był w warsztacie. W tym miejscu są teksty już "gotowe". Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję, cieplutko, Para:)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jezki, nie lubię długich:):) ale ciebie zawsze i wszędzie:):):) więc: lekko, rytmicznie się czyta choć wcale nie lekki czyli masz ty warsztat, kobieto:) brawka! ostatnia zwrotka troszkę odstaje na minus pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi